Online viering Paasmorgen

1 april 2020

De dienst van Paasmorgen (12 april) wordt uitgezonden met beeld en geluid via de website vanaf zondagmorgen 10 uur. Ds. Theo Hettema gaat dan voor.

We vieren dat de Heer is opgestaan. Zijn leven zet ons leven in een nieuw licht. Juist in deze tijd moeten we dat niet vergeten. In deze dienst is er ook aandacht voor de kinderen. 

de viering is te bekijken via de Kerkomroep
bekijk/download hier de bijbehorende liturgie

Collecte Pasen
Sinds eind februari 2020 laat de Turkse regering vluchtelingen door richting de Griekse grens. Dat leidt daar tot spanningen. Ook op de Griekse eilanden is de situatie gespannen. Zoals op Lesbos waar meer dan 20.000 vluchtelingen verblijven in kamp Moria, terwijl dat gebouwd is om 3.000 mensen op te vangen. Huisvesting, hygiënische en medische voorzieningen zijn volstrekt onvoldoende. Zeker nu ook in Griekenland het coronavirus steeds meer mensen treft, verslechtert de situatie voor vluchtelingen meer en meer. De paascollecte wordt gehouden voor het project Borderline Lesvos, dat vluchtelingen helpt die vastzitten op het Griekse eiland Lesbos én verbindingen legt tussen vluchtelingen, lokale bevolking en mensen wereldwijd. Van harte aanbevolen! De opbrengst van de collectes in de kerken van de Protestantse Kerk Den Haag wordt verdubbeld door de Protestantse Diaconie.

Bijdragen kan door uw gift over te maken naar:
rekeningnummer NL46 INGB 0000 6219 32
ten name van Diaconie Protestantse Wijkgemeente Marcuskerk 
onder vermelding van "Borderline Lesvos - 12 april 2020"

---
Boekje 'Van Palmpasen naar Pasen'
Om thuis te lezen en te vieren
Bekijk/download hier het boekje 'Van Palmpasen naar Pasen'. Dit boekje is bedoeld voor thuisgebruik in de Stille Week. Voor wie met kerkomroep of internet niet zo vaardig is, is het een mogelijkheid om thuis te vieren en elke dag een moment van bezinning te hebben. Wanneer we bidden, lezen, zingen en stil zijn vormen we de kerk, het lichaam van Christus, ook al kunnen we niet lijfelijk bij elkaar zijn in deze Stille Week.
 
terug

Agenda

ONLINE Kerkdienst

24 jan 2021 om 10.00 uur

ONLINE Kerkdienst - Heilig Avondmaal

31 jan 2021 om 10.00 uur

Afstandsonderwijs in Kinderwinkel is hit


Huisgemeente Kerk in Laak

Vanaf 1 januari 2021 gaat de vierplek Kerk in Laak, die onderdeel was van wijkgemeente De Drieklank, als 'Huisgemeente Kerk in Laak' verder.

God met ons

Meditatie door ds. Jantine Veenhof over God met ons - over een toekomst die groter is dan het verleden

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina