Welkom bij wijkgemeente De Drieklank!

De Drieklank is de protestantse wijkgemeente voor de Haagse stadswijken Laak, Moerwijk en Valkenbos. De Marcuskerk is het gebouw dat bij onze gemeente hoort. De Drieklank is er voor iedereen, een open en gastvrije plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen zingen we, bidden we en luisteren we naar de bijbel.

Kerk-zijn en corona

Met de teruglopende besmettingscijfers en het oplopend aantal gevaccineerde mensen bereiden wij ons als kerkenraad, geadviseerd door het coronateam, voor op versoepelingen. Vanaf 6 juni zijn er maximaal 60 kerkbezoekers welkom in de dienst, zijn er tijdens de dienst weer activiteiten voor de kinderen en drinken we bij goed weer buiten koffie.

(bijgewerkt dd 6 juni 2021)

Gedicht van de maand

Het is niet waar, dat Gij ons hebt verlaten,
Gij zijt niet ver van ons vandaan gegaan.
En blijft voor ons, die U zo vaak vergeten
Blijft elke dag Uw hart wijd open staan.

Kerkdienst thuis

De vieringen in de Marcuskerk worden gratis uitgezonden in geluid en beeld via de kerkomroep.

Ze zijn ook te bekijken via een livestream-verbinding: link naar livestream.

Financieel bijdragen

Wilt u dat onze wijkgemeente een plek van betekenis is voor mensen, een plek waar iedereen zich thuis voelt en terecht kan voor verbondenheid met God en met elkaar? Wilt u dat de kerk zichtbaar en aanwezig blijft in de stad? Draag dan financieel uw steentje bij!

Een aantal recente foto's uit de Marcuskerk.

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

27 jun 2021 om 10.00 uur

Kerkdienst - Heilig Avondmaal

04 jul 2021 om 10.00 uur

Aanmelden kerkdiensten juni

Via het formulier op onze website kun je voor je huishouden aangeven welke kerkdiensten je in juni kunt en wilt bijwonen.

In de maand juni luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'God kent jou vanaf het begin'.

Neurie je mee?

Ik zie ik zie, wat jij niet ziet…

Meditatie n.a.v. Psalm 104 vers 30-34.
Door Jantine Veenhof