Online viering Goede Vrijdag

1 april 2020

De Goede Vrijdagdienst (10 april) wordt vanaf 19.30 uur uitgezonden. Ook in deze dienst is ds. Bas Plaisier de voorganger. We lezen - zoals we gewend zijn - gedeelten uit het lijdensevangelie naar Johannes. We overdenken in het bijzonder de laatste woorden van Jezus uit Johannes 19: 25 -30.

Het is goed om deze dienst in uw eigen huis een specifieke plek te geven in voorbereiding en het meedoen: u kunt meelezen en meezingen. Steek een kaars aan en stel u open voor God en de verbondenheid met Hem en met elkaar.

Ook dan zullen we de gebeden en uw ervaringen in dienst een plek geven.

de viering is te bekijken via de Kerkomroep
► bekijk/download de bijbehorende liturgie

Boekje 'Van Palmpasen naar Pasen'
Om thuis te lezen en te vieren
Bekijk/download hier het boekje 'Van Palmpasen naar Pasen'. Dit boekje is bedoeld voor thuisgebruik in de Stille Week. Voor wie met kerkomroep of internet niet zo vaardig is, is het een mogelijkheid om thuis te vieren en elke dag een moment van bezinning te hebben. Wanneer we bidden, lezen, zingen en stil zijn vormen we de kerk, het lichaam van Christus, ook al kunnen we niet lijfelijk bij elkaar zijn in deze Stille Week.

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

01 aug 2021 om 10.00 uur

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

08 aug 2021 om 10.00 uur

Startvierdaagse Kinderwinkel

Klaar voor de start!? Bekijk het programma van de Startvierdaagse in de Kinderwinkel, dinsdag 24 augustus t/m zaterdag 28 augustus

Aanmelden kerkdiensten augustus

Met het formulier op onze website kunt u voor uw huishouden aangeven welke kerkdiensten u in augustus wilt bijwonen. Als u geen reactie ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat u welkom bent in de Marcuskerk met het aantal personen dat voor de betreffende kerkdienst is ingeschreven. We sturen alleen nog een reactie op de inschrijving als uw huishouden NIET naar de kerk kan komen.

In de maand augustus luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'Als je dorst hebt'.

Neurie je mee?

Een paleis in de tijd

Meditatie n.a.v. Genesis 2:2-3.
Door Rens de Ronde