Omzien naar elkaar

Onder pastorale zorg wordt volgens het Van-Dale-woordenboek verstaan: geestelijke zorg van een pastor (lees bij ons: dominee) voor zijn gemeente. Toch is dit een te beperkte omschrijving, want zorg, en daarbij inbegrepen pastorale zorg, hebben gemeenteleden van Christus’ kerk ook voor elkaar. Daarom zijn pastoraal werk en taken verdeeld, want je hoeft geen dominee te zijn om aan pastorale zorg te doen. In onze wijkgemeente is er de pastoraatsgroep, een groep van gemeenteleden die u willen bezoeken als u behoefte hebt aan een goed gesprek, een luisterend oor of samen denken over een probleem.

Pastoraal meldpunt
Voor het doorgeven van ziekte, opname in of thuiskomst uit het ziekenhuis, geboorte, overlijden, en verzoek om bezoek graag contact opnemen met:

Marcuskerk: Buddy-pastoraat
Gemeenteleden (buddy’s) bezoeken oudere gemeenteleden, die niet of nauwelijks meer naar de kerk kunnen komen. Zo’n buddy gaat bijv. om de twee maanden op bezoek om samen een kop koffie te drinken, een wandelingetje te maken of een spelletje te doen met het oudere gemeentelid. Het is mooi om zo de verbondenheid binnen onze gemeente, óók tussen de generaties, te ervaren.

Organisatie buddy-pastoraat:

Zorgcentra
Gemeenteleden die in de zorgcentra wonen, krijgen bezoek van de pastoraal medewerker die gekoppeld is aan het zorgcentrum:
  • Huize Moerwijk: vacature;
  • De Strijp en De Waterhof: mevr. Irene van Mourik;
  • Coornhertcentrum: vacature;
  • Huize Florence, locatie Loevesteinlaan: mevr. Wilma Luijendijk.
Verjaardagmiddagen
Eens per maand organiseert Emma Moerman een verjaardagmiddag voor alle ouderen die in die maand jarig zijn geweest.

Emma Moerman-Van der Zwan
Organisatie ouderenverjaardagmiddagen

Oasegebed

25 nov 2020 om 19.10 uur

Buurtkoffie

27 nov 2020 om 14.00 uur

Gedachteniszondag

Zondag 22 november herdachten we in de vierplek Marcuskerk allen die ons in dit jaar zijn ontvallen. Deze zondag klonken hun namen in de dienst. De gedachtenisstenen met de namen van de overledenen lagen die morgen op de gedenktafel, als stil getuigenis en zichtbare herinnering.

Oproep: producten doneren voor de voedselbank

In de maand november luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'Ik wens jou' van Trinity.

Neurie je mee?

God is altijd bij me

Meditatie door ds. Tim van Iersel.