Zon en Geest 

2 mei 2019

Onlangs hadden we een bijzondere dag met Leven in Laak. We waren te gast op de bruiloft van ons teamlid Ditta. Het was een feestelijke en zonnige dag, waarop we met het bruidspaar genoten van de liefde, trouw en vriendschap die op zo'n dag duidelijk zichtbaar zijn. En we waren niet zomaar te gast! We mochten vertellen over het werk van Leven in Laak en het bruidspaar een zegenlied toezingen. Een prachtige ervaring, waarin onze verbondenheid met elkaar en God zichtbaar werd voor anderen. 

We zien uit naar Pinksteren! Hoe zouden we ons leven als Christen vorm kunnen geven zonder de Geest? Terwijl ik dit schrijf staan de bomen in bloesem en is iedereen vol van de zon en de zomer die voor de deur staat. Iedereen lijkt opgewekt, de bloembakken worden vol geplant, de was hangt weer buiten... Prediker begreep het al toen hij schreef 'Wat is het licht van de zon heerlijk. Wat is het leven goed!' (11: 7). Pinksteren hangt daar voor mij mee samen: dat het leven wat lichter wordt. Minder zwaar en minder donker. De Geest is misschien wel als de zon - beiden geven kracht, energie, levenslust. De zon verjaagt het donker en de kou, en geeft ruimte voor de nieuw leven. Is dat ook niet wat God ons door de Geest wil geven? 

Namens Leven in Laak alvast een feestelijk Pinksteren! 
Femke Wouda 
terug

Agenda

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

01 aug 2021 om 10.00 uur

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

08 aug 2021 om 10.00 uur

Startvierdaagse Kinderwinkel

Klaar voor de start!? Bekijk het programma van de Startvierdaagse in de Kinderwinkel, dinsdag 24 augustus t/m zaterdag 28 augustus

Aanmelden kerkdiensten augustus

Met het formulier op onze website kunt u voor uw huishouden aangeven welke kerkdiensten u in augustus wilt bijwonen. Als u geen reactie ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat u welkom bent in de Marcuskerk met het aantal personen dat voor de betreffende kerkdienst is ingeschreven. We sturen alleen nog een reactie op de inschrijving als uw huishouden NIET naar de kerk kan komen.

Lied van de maand

In de maand augustus luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'Als je dorst hebt'.

Neurie je mee?

Een paleis in de tijd

Meditatie n.a.v. Genesis 2:2-3.
Door Rens de Ronde

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina