Zon en Geest 

2 mei 2019

Onlangs hadden we een bijzondere dag met Leven in Laak. We waren te gast op de bruiloft van ons teamlid Ditta. Het was een feestelijke en zonnige dag, waarop we met het bruidspaar genoten van de liefde, trouw en vriendschap die op zo'n dag duidelijk zichtbaar zijn. En we waren niet zomaar te gast! We mochten vertellen over het werk van Leven in Laak en het bruidspaar een zegenlied toezingen. Een prachtige ervaring, waarin onze verbondenheid met elkaar en God zichtbaar werd voor anderen. 

We zien uit naar Pinksteren! Hoe zouden we ons leven als Christen vorm kunnen geven zonder de Geest? Terwijl ik dit schrijf staan de bomen in bloesem en is iedereen vol van de zon en de zomer die voor de deur staat. Iedereen lijkt opgewekt, de bloembakken worden vol geplant, de was hangt weer buiten... Prediker begreep het al toen hij schreef 'Wat is het licht van de zon heerlijk. Wat is het leven goed!' (11: 7). Pinksteren hangt daar voor mij mee samen: dat het leven wat lichter wordt. Minder zwaar en minder donker. De Geest is misschien wel als de zon - beiden geven kracht, energie, levenslust. De zon verjaagt het donker en de kou, en geeft ruimte voor de nieuw leven. Is dat ook niet wat God ons door de Geest wil geven? 

Namens Leven in Laak alvast een feestelijk Pinksteren! 
Femke Wouda 
terug

Agenda

ONLINE Kerkdienst

31 jan 2021 om 10.00 uur

ONLINE Kerkdienst

07 feb 2021 om 10.00 uur

Blad 'Kerk in Den Haag' online


Het februari-nummer van Kerk in Den Haag is nu ook online beschikbaar. Lees hier het blad digitaal.

Liederen en foto’s gezocht!

Hoe blijf jij geestelijk fit in deze coronatijd en welk lied wil je horen in de dienst van 31 januari? Geef het door aan Jantine!

Buurtgemeente Kerk in Laak

Vanaf 1 januari 2021 gaat de vierplek Kerk in Laak, die onderdeel was van wijkgemeente De Drieklank, als 'Buurtgemeente Kerk in Laak' verder.

Vrede en alle goeds

Meditatie door ds. Jantine Veenhof.
Sta eens even stil, vouw je handen en open je hart: Vrede en alle goeds.

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina