Wake voor vluchtelingen

1 juni 2020

Op 20/21 juni 2020 van 12 tot 12 uur vindt de eerste editie plaats van de 24-uurs Wake voor vluchtelingen in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, het decor van het spraakmakende kerkasiel.

Thema is dit jaar: ‘Kinderen eerst’. We staan stil bij de resultaten van de afsluitingsregeling van het kinderpardon en bij de minderjarige vluchtelingen zonder ouders in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. U kunt het doorlopend programma van vier- en inspiratiemomenten, informatie en dialoog via een livestream en videomeetings meemaken. Aan het woord komen verschillende voorgangers, jonge vluchtelingen, juristen, politici en hulpverleners die jonge vluchtelingen bijstaan. Voor meer informatie en de livestream kunt u terecht op www.wakevoorvluchtelingen.nl. Waak met ons mee!

De Wake voor vluchtelingen is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, de Protestantse Kerk Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag, dezelfde organisaties die het voortouw namen voor het kerkasiel en de non-stopviering in Bethel (oktober 2018-januari 2019). Nadat in januari 2019 het politieke akkoord over het Kinderpardon werd gesloten, werd het kerkasiel beëindigd. Ondanks het succes van het kerkasiel wisten we: bewaken, waakzaam zijn voor hoe in Nederland met vluchtelingen wordt omgegaan blijft nodig. Daarom organiseren we jaarlijks op Wereldvluchtelingendag, 21 juni, een wake om aandacht te vragen voor een humaan vluchtelingenbeleid en menswaardige voorzieningen voor en behandeling van vluchtelingen. Zo willen we betrokkenheid inspireren en stimuleren, relevante informatie delen en publieke aandacht genereren.

Contact: www.wakevoorvuchtelingen.nl, info@wakevoorvluchtelingen.nl, (070) 318 16 16. Bethel: Thomas Schwenckestraat 28, 2563 BZ Den Haag, www.betheldenhaag.nl.

Oasegebed

23 sep 2020 om 19.10 uur

Buurtkoffie

25 sep 2020 om 14.00 uur

Kerkdienst (Marcuskerk)

27 sep 2020 om 10:00 uur

Ontmoetingsmiddag senioren

28 sep 2020 om 14.00 uur

In de maand september luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: Zie de zon, zie de maan.

Neurie je mee?

Meditatie door ds. Jantine Veenhof n.a.v. Psalm 34 vers 9