26 nov 2020


Update Kinderwinkel

Het is eventjes geleden dat jullie iets van ons hebben gehoord uit de Kinderwinkel, maar dat betekent niet dat we hebben stilgezeten 😊 

Vanaf september zijn al onze activiteiten weer gestart en na de herfstvakantie konden we – in afgeslankte vorm – ook weer starten met het tienerrestaurant. Helaas nog niet voor de gasten, maar de tieners zijn alweer enthousiast aan ’t koken! Des te beter smaakt het eten als we weer open mogen voor gasten, er wordt druk geoefend 
met de beste recepten! 

Ook de ouder-kind ochtend is gestart, alhoewel we eventjes dicht moesten toen de striktere maatregelen ingingen. Gelukkig was dit van korte duur en konden we ook deze activiteit na 2 weken weer hervatten. 

Alle maatregelen en de veranderingen die daarbij komen, vragen flexibiliteit en extra oplettendheid, maar we zijn ontzettend blij en trots op al onze vrijwilligers en de deelnemers, dat alles zo soepel gaat! 

Sinterklaas kapoentje…
Wie het Sinterklaasjournaal heeft gevolgd, weet dat de Sint ook dit jaar – ondanks alles – weer in Nederland is aangekomen! En dat betekent een groot feest in de Kinderwinkel! 
Voor alle kinderen van 4 t/m 10 jaar hebben we op 2 december een groot Sinterklaasfeest, kinderen mogen hun schoen zetten en ook bij de ouder-kind ochtend en andere activiteiten zullen we er een mooi feest van maken! Ook de kinderen uit de kerk zijn van harte welkom!

Kerst in Moerwijk 
Samen met de Drieklank/Marcuskerk en Geloven in Moerwijk, willen we net als de afgelopen jaren iets moois doen in Moerwijk voor onze buren en vrienden. In verband met de maatregelen rondom corona kunnen we het niet zo groots aanpakken als vorig jaar, helaas.. maar niet getreurd: er komt een mooi kerstfeest! Hier alvast een voorproefje: 
  • op zaterdag 19 december vieren we kerst met een prachtig Godly Play verhaal! We starten om 16.30u in de Kinderwinkel en eten na afloop met elkaar. Alle kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn van harte uitgenodigd!
  • op 23 december van 13.00 – 15.00 mogen alle kinderen van 4 t/m 12 naar de Kinderwinkel komen om een mooie lampion te knutselen die we op kerstavond gaan gebruiken.
  • op 24 december start vanaf 18.30 uur in de Kinderwinkel een lichtjeswandeling door de wijk langs verschillende (kleine) scènes uit het kerstverhaal. Iedereen is welkom om mee te doen! Het is voor ieders veiligheid wel belangrijk om je van te voren aan te melden bij één van ons (Monique/Marijke) én om je in kleine groepjes op te geven (max. 4 volwassenen per groep)! Meer informatie en een flyer om uit de delen aan je buren, volgen nog!
Voor deze wandeling zoeken we nog hulp! Vooral mensen… 
  • … die vooraf aan de wandeling in de Kinderwinkel chocolademelk willen inschenken.
  • … die bij één van de scènes willen staan en/of kort iets willen vertellen.
  • … die aan het eind van de wandeling de mensen een kerstcadeautje willen meegeven.
Aansluitend op deze wandeling is er de kerstnachtdienst op 24 december in de Marcuskerk, om 20.00 uur voor iedereen! Wie niet ‘live’ aanwezig kan of wil zijn, kan online mee genieten! 
We hopen dat we van de komende decembermaand op deze manier een warme, feestelijke maand kunnen maken voor de kinderen in Moerwijk en hun families.

Lieve groet, Marijke en Monique 
 
terug

Agenda

DinsdagAvondKring (DAK)

di 28 mei 2024 om 19:00 uur

Gebedsgroep

di 28 mei 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 30 mei 2024 om 18:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina