Ouderenvakantieweek Ouderenvakantieweek
Al meer dan 25 jaar is er een groepje enthousiaste vrijwilligers uit de wijkgemeente actief in het organiseren van een vakantieweek. Een week waarin we doen wat we zelf kunnen en een beetje hulp krijgen waar dat nodig is. Een rollator is welkom, maar zeker niet verplicht. Het mooie van deze vakantiegroep is dat u er veel bekenden uit de kerk of de buurt tegenkomt en dat we binnen de kortste keren een gezellige familie zijn.

De week is geschikt voor iedereen, alleenstaand of samen als echtpaar of vriendenstel. U hoeft geen lid van de kerk te zijn. Het hotel dat we uitzoeken biedt altijd voldoende voorzieningen (lift, aangepaste kamers). Ook bieden wij volpension en is er vier keer een halve dagtocht in de prijs inbegrepen en de touringcar heeft een lift dus: ‘ik loop moeilijk of heb slechte knieën,’ hoeft geen excuus meer te zijn. De Oase is plaats van vertrek en aankomst.
Informatie over de vakantieweek in 2019
(vrijdag 31 mei - vrijdag 7 juni 2019)

Als u kiest voor deze vakantieweek bent u er zeker van dat u veel organisatie uit handen wordt genomen. Praktisch gezien hoeft u na uw beslissing (en betaling) slechts de koffer te pakken.

Een voor de groep geschikte locatie
In het hotel moeten senioren welkom zijn en men moet zich ervan bewust zijn dat er minder mobiele gasten in het hotel verblijven en dus moet de rollator of rolstoel ook welkom zijn.

Het activiteitenprogramma
Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de groep. Voor het vervoer wordt gekozen voor een bus met lift, een genot voor de minder mobiele gasten. Naast dagen met uitstapjes zijn er ook rustdagen in het programma opgenomen. De avondprogramma’s hebben over het algemeen een informatief of ontspannen karakter.

Extra service bij vertrek en thuiskomst
Vertrekpunt voor de vakantie is De Oase waar ruim de tijd genomen wordt om te verzamelen. De week wordt altijd afgesloten met een eenvoudige maaltijd. Hierdoor is er ruim de tijd om opgehaald te worden.

Hulp bij dagelijkse dingen
Tijdens de vakantie bieden de vrijwilligers hulp bij eenvoudige verzorgende handelingen. Hierbij moet u denken aan het aan- of uittrekken van steunkousen, het strikken van veters of het assisteren bij het gebruik van medicatie (ogen druppelen of medicijnbeheer).

Vakantie 2019 ‘Hotel de Paddenstoel’
Het gastvrije hotel is gelegen in het prachtige buitengebied van Oisterwijk te midden van bossen en vennen. De comfortabele kamers zijn alle op de begane grond gelegen en goed toegankelijk, ook met rolstoel of rollator. Alle kamers kijken uit op de tuin en zijn voorzien van een eigen terras met zitje.

Wanneer en wat zijn de kosten:
Het vertrek is op: vrijdag 31 mei, de thuiskomst op vrijdag 7 juni 2019
Plaats van vertrek en thuiskomst is:
De Oase, van Meursstraat 1, 2524 XN Den Haag.
De kosten voor de vakantie bedragen:
                € 765,00 pp op basis van 2p. kamer
                € 835,00 pp op basis van 1p. kamer
Bij aanmelding dient voor 1 november een aanbetaling gedaan te worden van € 200,00 de overige kosten voor 1 mei 2019.

De prijs is inclusief :
  • Vervoerskosten naar en van het hotel.
  • Volledig pension inclusief koffie/thee.
  • Twee excursies met de touringcar van een halve dag.
  • Avondprogramma’s.
De prijs is exclusief:
  • Eenpersoonskamer toeslag (€ 70,00)
  • Consumpties in het hotel en evt. souvenirs.
  • Annuleringsverzekering
Aanmelden of meer informatie: Jeannette Baas (070-398 9027)