Laak bruist, Laak coacht, Laak zomert

31 juli 2019

Juli is het seizoen van de Laakse feesten. Er is van alles te doen -regelmatig op conflicterende data– en de wijk loopt uit om op een passende manier de zomer in te gaan. Zo hebben we 3 wijkfeesten, de camping van Spoorwijk en natuurlijk de grootste barbecue van het noordelijk halfrond op het Jonckbloetplein. Daarbij merken we steeds meer activiteiten in de Binckhorst de wijk in het stadsdeel Laak waar de komende jaren 10–15 duizend nieuwe woningen gebouwd gaan worden. Bijzonder om te zien hoe zo’n nieuwe wijk midden in allerlei industrie wordt gebouwd.

Daarnaast is het wat stil geweest rondom mij, ik heb het afgelopen seizoen een opleiding mogen doen bij de Haagse Hogeschool die me druk bezig heeft gehouden. Ik ben heel blij me nu coach te mogen noemen. Allereerst kan ik nu als zelfstandig coach mensen begeleiden bij loopbaanvragen, betekenis van werk, zelfontplooiing en burn-out klachten om een aantal voorbeelden te noemen. Daarnaast merkte ik dat ik als pionier steeds meer gevraagd wordt om de coach rol op te nemen, dus mensen toerusten om dingen te ondernemen en dicht bij hun motivatie te blijven. Zeker met teruglopende financiën verandert de rol van de professional in de geloofsgemeenschap. Het was erg mooi om hiermee bezig te zijn, verschillende theorieën, handvatten en werkvormen op te doen, allerlei trajecten alvast te begeleiden en weer even terug in de collegebanken te zitten. Ik ben benieuwd wat dit me in de toekomst gaat brengen.

Nog even wat coachwijsheid om op te kauwen voor de zomer: “wij zien dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn”.

Hele mooie zomer gewenst met veel kleur en luchtigheid, Vaya con Dios!

Petra de Nooy

Oasegebed

25 nov 2020 om 19.10 uur

Buurtkoffie

27 nov 2020 om 14.00 uur

Gedachteniszondag

Zondag 22 november herdachten we in de vierplek Marcuskerk allen die ons in dit jaar zijn ontvallen. Deze zondag klonken hun namen in de dienst. De gedachtenisstenen met de namen van de overledenen lagen die morgen op de gedenktafel, als stil getuigenis en zichtbare herinnering.

Oproep: producten doneren voor de voedselbank

In de maand november luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'Ik wens jou' van Trinity.

Neurie je mee?

God is altijd bij me

Meditatie door ds. Tim van Iersel.