zondag 31 juli 2022

Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag

Voorganger: ds. Ronald van Schouwen, Honselersdijk

Online kijken en bijdragen
De diensten die in de Marcuskerk gehouden worden, zijn online te volgen via Kerkomroep Marcuskerk (later terugkijken kan ook via deze link).

> Link voor betaling 1e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/giftdiaconie-marcuskerk
> Link voor betaling 2e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/gift-marcuskerk

1. Centrale Diaconie: ‘Blijf je nog even’
2. Eigen wijkgemeente: kerkdiensten en predikant

Toelichting bij de eerste collecte
Het maatjesproject ‘Blijf je nog even?’ is een samenwerking tussen Stek en Cardia en bestaat sinds 2015. In dit project wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een oudere, die hij of zij gedurende een jaar geregeld bezoekt om te praten over levensvragen. Als je ouder wordt, komen bepaalde vragen en gedachten vaker naar voren. Zoals vragen naar de zin van het bestaan, gedachten over gemaakte keuzen, verdriet, vreugde en verlangen, je moed en je moeite. Het doet mensen goed om deze met een betrokken gesprekspartner te delen. Juist in deze tijd van afgenomen zorg is dit erg belangrijk, daarom vragen wij u dit project te steunen door middel van een financiële bijdrage.