zondag 24 juli 2022

Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag

Voorganger: ds. Rob van Essen, Delft

Online kijken en bijdragen
De diensten die in de Marcuskerk gehouden worden, zijn online te volgen via Kerkomroep Marcuskerk (later terugkijken kan ook via deze link).

> Link voor betaling 1e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/giftdiaconie-marcuskerk
> Link voor betaling 2e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/gift-marcuskerk

1. Dovenpastoraat
2. Eigen wijkgemeente: energiekosten Marcuskerk

Toelichting bij de eerste collecte
Het Interkerkelijk Dovenpastoraat (IDP) is sinds 30 mei 2013 een samenwerkingsverband van drie kerkgenootschappen: de Protestantse Kerk in Nederland, de Christelijke Gereformeerde kerken in Nederland en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Het IDP is voor deze kerken een ‘hulpdienst’. In deze ‘hulpdienst’ werken deze kerken er samen aan dat dove mensen optimaal kunnen deelhebben aan (hun) kerkelijke gemeenten. Landelijk en regionaal zetten teams van dove en horende vrijwilligers zich hiervoor in. Zij worden ondersteund door een aantal landelijke medewerkers.