zondag 21 augustus 2022

Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag

Voorganger: ds. Dirk-Jan Thijs, Den Haag

Online kijken en bijdragen
De diensten die in de Marcuskerk gehouden worden, zijn online te volgen via Kerkomroep Marcuskerk (later terugkijken kan ook via deze link).

> Link voor betaling 1e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/giftdiaconie-marcuskerk
> Link voor betaling 2e collecte: www.pg-dedrieklank.nl/gift-marcuskerk

1. Centrale Diaconie: school van barmhartigheid
2. Eigen wijkgemeente: energiekosten Marcuskerk

Toelichting bij de eerste collecte
In de School van Barmhartigheid zoeken middelbare scholen en StekJong naar manieren om scholieren gevoelig te maken voor vragen over barmhartigheid en ‘er zijn voor de ander’. Scholieren worden in contact gebracht met mensen die zij in het dagelijks leven niet snel spontaan tegenkomen, zoals dak- en thuislozen, gevangenen of ongedocumenteerden, en ervaren hoe het is om barmhartig te zijn. De School van Barmhartigheid bestaat uit twee onderdelen. Eerst krijgen scholieren lessen aangeboden over achtergronden van barmhartigheid in de maatschappij, religie, kunst, filosofie en cultuur en welke rol dit speelt in de hedendaagse samenleving. Daarna is er een werkbezoek aan een maatschappelijke organisatie waar ‘barmhartigheid in de praktijk wordt gebracht’. In het contact tussen scholieren en de doelgroepen is er ruimte voor ontmoeting, uitwisseling, actie, verdieping en reflectie. Voor jongeren is deze vorm van onderdompeling in een voor hen vreemde situatie een belangrijke en vormende ervaring. De Protestantse Diaconie Den Haag ondersteunt deze ontmoetingen graag.