Ds. Jantine Veenhof neemt beroep aan

Predikant neemt beroep protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk aan

Ds. Jantine van Iersel-Veenhof heeft het beroep aangenomen dat de protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk op haar uitbracht. Dit betekent dat zij wijkpredikant wordt van de twee ‘vierplekken’ Kerk in Laak en Marcuskerk (Moerwijk). Ds. Jantine Veenhof is momenteel predikant in de protestantse gemeente de Lichtbron in Wateringen.

Procedure
De vacature is ontstaan door het vertrek van voormalig wijkpredikant ds. René de Reuver naar de landelijke kerk. De wijkgemeente startte eind 2017 met de zoektocht naar een ‘ervaren predikant’ voor 0,7 fte die een verbinder is met God, tussen gemeenteleden en met de partners in wijk en stad. De ingestelde beroepingscommissie heeft ds. Jantine Veenhof voorgedragen als predikant die past in het opgestelde profiel. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen en de gemeentevergadering stemde unaniem vóór het uitbrengen van het beroep. Op zondag 16 september zal ds. Jantine Veenhof bevestigd worden en intrede doen.

Over ds. Jantine Veenhof
Ds. Jantine van Iersel-Veenhof (1986) studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en de PThU in Utrecht. Tijdens haar studie was zij missionair werker in de Jeruzalemkerk in Amsterdam en sinds 2012 is zij dominee in de PKN. Zij vervult verschillende en diverse nevenfuncties.

Over de wijkgemeente
De protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk strekt zich uit van de grens met Rijswijk tot aan het hart van Den Haag, een gebied met ruim 100.000 inwoners. De gemeente is in 2016 ontstaan uit de samenvoeging van drie wijkgemeenten; zij telt ongeveer 250 actieve leden, waaronder 50 kinderen en tieners. De wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse Gemeente te ‘s-Gravenhage.
Voor meer informatie: Willeke Eikelenboom (06-48 3193 80)

Kerkdienst (Marcuskerk)

20 sep 2020 om 10.00 uur

Kerkdienst - Heilig Avondmaal (Kerk in Laak)

20 sep 2020 om 10.00 uur

Oasegebed

23 sep 2020 om 19.10 uur

Buurtkoffie

25 sep 2020 om 14.00 uur

In de maand september luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: Zie de zon, zie de maan.

Neurie je mee?

Meditatie door ds. Jantine Veenhof n.a.v. Psalm 34 vers 9