01 feb 2024


Update vanuit het jeugdwerk

Op 12 januari bezocht ik met 3 tieners de filmavond van de Jeugdkerk Rijswijk. We bekeken Narnia 2 en 3. De zondag erna ging die jeugddienst over de personages van Narnia 3, onder ander een vervelend neefje dat een draak was geworden. Dit was verwerkt in het thema ‘Hebzucht en een nieuw leven’. Het was een mooie dienst en ik vind het voor tieners (en mezelf) ook goed om eens een andere gemeenschap van Jezus mee te maken.

Veertigdagentijd
Op 12 februari begint de Veertigdagentijd. Dit jaar met als thema: Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen. Discovery verzorgt dit jaar de 7 contactmomenten. We willen in deze periode de kerk iets anders opstellen, namelijk in een onscherpe u-vorm, zodat we iets meer contact met elkaar kunnen maken. De kinderen mogen vooraan op kussens zitten. Mocht u thuis nog een kussen overhebben, wilt u het dan meenemen naar de kerk? U kunt het aan ons geven of in de Discoveryruimte leggen.
Tijdens de Veertigdagentijd zullen we met de tieners een activiteit doen. Afgelopen zondag hebben we het al even besproken bij Discovery. We gaan een avond met elkaar eten en spelletjes doen. Ik stuur deze week een agendaprikker naar de tieners, om de beste avond te bepalen.

In de Scheveningse Bethelkerk
ZEVEN LAATSTE WOORDEN VAN HAYDN MET FOTO’S VAN CORBINO
De Nieuwe Passie: Unieke combinatie van kunst en muziek

In de veertigdagentijd vindt in de Scheveningse Bethelkerk een bijzondere voorstelling plaats. Cultuurliefhebbers kunnen op zondag 17 maart om 19.00 uur genieten van een unieke avond met muziek en kunst. Orkest Ars Musica onder leiding Patrick van der Linden voert dan ‘De zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn uit. Het bijzondere is dat de muziek gecombineerd wordt met indrukwekkende foto’s en teksten van fotograaf Corbino onder de titel ‘De Nieuwe Passie’. Dankzij steun van fondsen is de toegang gratis. Kaarten reserveren is wel noodzakelijk via www.denieuwepassie.nl 

Voor de agenda:
Op zaterdag 1 juni is de EO-jongerendag (14-20 uur). Diverse tieners hebben al aangegeven erheen te willen. Twee jaar geleden zijn we ook geweest. Ik heb toen voor iedereen kaartjes gekocht (omdat je BEAM-lid moet zijn). Ik zal deze week ook inventariseren wie er mee willen.

Zaterdag 15 juni is de Nacht voor de Vluchteling. Vorig jaar heb ik meegewandeld met de groep van de Jeugdkerk Rijswijk. Ook dit jaar lijkt het me erg leuk om mee te doen. Je wandelt 10 km (of als je fanatiek bent 20 km).  Het is erg goed georganiseerd met diverse pleisterplaatsen. Je kunt terwijl met de verschillende mensen in je groep gezellig praten. Deze activiteit is echt geschikt voor jong en ‘ouder’. Als je je inschrijft, kun je ook nog geld ophalen voor Stichting Vluchtelingenwerk. Als ik meer precieze gegevens heb, kom ik hier nog op terug.
Catharine van Egmond
 
terug

Agenda

Gebedsgroep

di 18 jun 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 20 jun 2024 om 18:00 uur

Kerkdienst

zo 23 jun 2024 om 10:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina