27 feb 2022


Even voorstellen: waarnemend predikant

27 februari 2022

Vanaf half mei tot eind september mag ik uw tijdelijk predikant zijn in verband met het zwangerschaps- en bevallingsverlof van (dominee) Jantine. Ik zie er naar uit.

Mijn naam is Dirk-Jan Thijs (1956), getrouwd met Tonny. We zijn heel blij met onze (3) kinderen, onze schoonkinderen en onze (3) kleinkinderen. Tonny en ik zijn geboren in Amsterdam en hebben daar onze jeugd doorgebracht. 

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat ik predikant zou worden, want na mijn studie kwam ik in het bedrijfsleven terecht. Uiteindelijk heb ik ruim 25 jaar bij Unilever gewerkt (vooral in de shampoo en wasmiddelen; waarvan ook een flink aantal jaar in het buitenland) voor de studie theologie in het vizier kwam. In 2011 heb ik de opleiding voor gemeentepredikant afgerond en ben ik beroepen te Amsterdam–Watergraafsmeer. Dat was een terugzien van onze geboorteplaats na 30 jaar. 
We zijn heel dankbaar en voelen ons gezegend dat we ruim 7 jaar in dit mooie ambt in Amsterdam dienstbaar hebben mogen zijn. Na deze periode kozen we ervoor weer in Scheveningen te gaan wonen (we woonden er eerder van 1994 tot 2011), omdat de zee altijd weer trekt, maar zeker ook omdat onze kinderen (en inmiddels kleinkinderen) hier in de buurt wonen. 

Vanaf onze terugkeer naar Scheveningen ben ik werkzaam geweest als waarnemend predikant van de Prinses Julianakerk in Duindorp/Geuzenkwartier/Havenkwartier. Sinds afgelopen september en de komst van een nieuwe predikant ben ik nog voor enkele dagdelen in de week werkzaam in het pastoraat binnen deze gemeente. Daarnaast heb ik op de meeste zondagen dienst als gastpredikant in Den Haag–Scheveningen en omgeving. Ook voor de periode in Scheveningen geldt dat we dankbaar zijn dat het op onze weg is gekomen. 

En nu nog: Moerwijk, Laak, Transvaal. We zien ernaar uit u en jullie beter te leren kennen, binnen de mogelijkheden die een tijdelijke aanstelling daarvoor biedt. Mij is gevraagd me te richten op het pastoraat en eventuele ondersteuning van de kerkenraad. 
De eerste kennismaking met het moderamen was in elk geval heel plezierig. Met Jantine heb ik eerder mogen samenwerken toen ik een stage deed in de Jeruzalemkerk in Amsterdam (ca. 2010), waar Jantine toen ook werkzaam was. We hebben toen samen een tweetal alpha-cursussen geleid, waaraan ik fijne herinneringen bewaar. We zien ook uit naar hernieuwde contacten met (ouderling) Catharine en Arnout, met wie onze wegen ook eerder kruisten.  

We bidden om de zegen van God voor de gemeente en het werk en voor Jantine en Tim en hun gezin in deze tijd van verwachting.

Tonny en Dirk-Jan Thijs 
 
terug

Agenda

Gebedsgroep

di 16 jul 2024 om 20:00 uur

Kerkdienst

zo 21 jul 2024 om 10:00 uur

Italiaans lunchbuffet (vooraf aanmelden)

di 23 jul 2024 om 12:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina