22 okt 2018

Nieuws uit de Kinderwinkel

Marijke is weer terug van  haar zwangerschapsverlof. Na een paar heerlijke zomermaanden vrij te zijn geweest, is het ook weer erg fijn om terug te zijn in de Kinderwinkel! Er is genoeg te doen en op te pakken, dus we zijn weer lekker aan de slag!

Glasschade
Op zondag 14 oktober is er een ongeluk gebeurd voor de Kinderwinkel. Een auto die geparkeerd stond, is per ongeluk in de pui van de Kinderwinkel gereden. De auto total loss en de ruit van de Kinderwinkel is gesneuveld, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen! Er was op het moment van het ongeluk gelukkig niemand aanwezig in de Kinderwinkel, en alles wordt opgepakt door de verzekering. We hopen snel weer een nieuwe ruit te hebben, nu is het uit voorzorg allemaal goed dichtgetimmerd, maar dat is niet zo gezellig…
 
Afscheid van Petra Kruisselbrink
Na ruim vier jaar te hebben gewerkt in de Kinderwinkel ga ik stoppen.
Het laatste half jaar merkte ik dat de combinatie met ons gezin en de Kinderwinkel mij een beetje teveel werd. Daarom heb ik besloten om minder te gaan werken op basisschool De Horizon in Den Haag als intern begeleider.

Maar wat valt me dat zwaar. Zoveel kinderen en ouders die ik heb gesproken en gezien in de Kinderwinkel. Wat zal ik hen naast alle vrijwilligers ontzettend missen.
In de Kinderwinkel werken is elke dag een feestje want er wordt o.a. fijn gespeeld, gelachen, er worden vrienden gemaakt. Zonder de vrijwilligers die er wekelijks of maandelijks zijn lukt dat niet en ik ben dankbaar dat ze dit blijven doen.

Mijn lieve collega Marijke is daarbij een steun. Elke dinsdag werkten we samen en deelden dan onze werkzaamheden. Wat een heerlijke tijd hebben we samen gehad!
Naast het werk in de Kinderwinkel was ik ook vaak in de wijk te vinden. Bij iemand thuis, op een wijkfeest bij een collega van een andere organisatie, in de speeltuin, in de gymzaal van de P. Oosterleeschool, op de P. Oosterleeschool zelf. Wat fijn om met deze mensen samen te werken.

Ook de samenwerking met de Marcuskerk was altijd goed. Ik denk bv. aan de musical David en Goliath die we ter ere van het 20 jarig jubileum uitvoerden. Wat een feest om met zoveel kinderen en ouders in de kerk te zitten. En die keer dat ik een Godly Play verhaal mocht vertellen voor de kerkenraad om hen iets te laten zien van het werk in de Kinderwinkel zal ik ook niet vergeten.

Gelukkig kunnen de meeste activiteiten voorlopig gewoon doorgaan want Maaike Bruggeman, die ook al de vervanging van Marijke heeft gedaan en al lekker een tijd in de Kinderwinkel werkt, zal tijdelijk een aantal activiteiten vervangen. Haar mailadres is kinderwinkel2@stekdenhaag.nl en zij is ook bereikbaar in de Kinderwinkel op 070-3181680
Daarnaast zal er een vacature uitgaan voor een kinderwerker. Houd u facebook, twitter en de website van de Kinderwinkel in de gaten!

Op zondag 18 november zal ik tijdens de dienst afscheid nemen van het werk in de Kinderwinkel in de Marcuskerk om 10.00 uur. Willeke en ik blijven met onze kinderen de Marcuskerk bezoeken.

Hartelijke groeten, Petra Kruisselbrink
Herfstvakantie
In de herfstvakantie hebben we iets minder activiteiten dan normaal in de vakanties, maar nemen we de tijd om op dinsdag 23 oktober afscheid te nemen van (juf) Petra! Van 15.00 – 16.00 is er voor de kinderen uit Moerwijk een afscheidsfeest om Petra uit te zwaaien.

Op donderdag 25 oktober doen we vanuit de Kinderwinkel mee met het Herfstspektakel. Al jaren doen we daaraan mee, altijd een groot feest om samen met anderen uit de wijk voor kinderen zo’n dag te organiseren 

Culinair Moerwijk
De maand november staat het tienerrestaurant in het teken van Culinair Moerwijk: mensen uit Moerwijk vanuit diverse culturen koken in het tienerrestaurant!

Van harte welkom om te komen eten! Van tevoren wel even aanmelden als u wilt komen eten!

Voor in de agenda…
Op donderdag 13 december is het kerstdiner in de Kinderwinkel, schrijf het alvast in uw agenda en meld u aan!

Vriendelijke groet,
Petra, Maaike en Marijke

 
terug

Agenda

DinsdagAvondKring (DAK)

di 28 mei 2024 om 19:00 uur

Gebedsgroep

di 28 mei 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 30 mei 2024 om 18:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina