AlleenCafé

'Mijn vader is net overleden. Nu ga ik weer aan het werk en mijn teamleider begint gelijk over de doelstellingen voor het nieuwe jaar. Ik merk dat ik daar niet enthousiast bij word, alsof er een doffe deken ligt over al mijn gevoelens. Is dat normaal of moet ik nou naar de dokter?' 

Wanneer ik dit hoor, denk ik: wat is het toch belangrijk dat we een AlleenCafé hebben, dat er een plek is waar je kunt horen dat rouw niet vreemd is, met alles wat je daarbij voelt en denkt, en dat je niet zomaar mee hoeft te gaan in het tempo dat andere mensen van je vragen. 
Daarom is er AlleenCafé, middagen met informatie en ontmoeting voor mensen met rouw, iedere tweede dinsdagmiddag van de maand van half drie tot half vijf in de Oase. Het mooie van het AlleenCafé is, dat je tot niets verplicht bent. Je kunt één keer komen, of iedere maand: altijd welkom! 

De onderwerpen voor de komende maanden zijn: 
 • 10 december 2019 - Regelingen.
  Marion Deveneijns praat ons bij over regelingen en wijzigingen die we in 2020 kunnen verwachten. 
 • 14 januari 2020 - Rouwen door de tijd.
  Hoe houd je het vol om overeind te blijven als rouw zich stapelt op rouw, de een na de ander overlijdt? Daarover praten we onder elkaar. En gewoon luisteren mag ook natuurlijk. 
 • 11 februari 2020 - Leven met rouw als Joodse vrouw: anders dan anders? Rabbijn Marianne van Praag vertelt ons hoe het is om te rouwen in de Joodse traditie. Wat geeft het Jodendom ons mee in onze zoektocht door het land van rouw.
 • 10 maart 2020 - Rouw van anderen.
  Ik heb al genoeg op mijn bordje. En nu moet ik ook nog naar verhalen over rouwen van mijn omgeving luisteren. Wat moet ik daarmee aan? Daarover praten we onderling. 
 • 14 april 2020 - Ieder rouwt alleen.
  Marinus van de Berg heeft als pastor van een verpleegtehuis veel nagedacht en geschreven over rouwen. Hij was de eerste spreker van het AlleenCafé tien jaar geleden en komt ons met ons praten over de weg in het rouwen die ieder van ons begaat. 
 • 12 mei 2020 - Ongemakkelijke emoties.
  Hardop ergens om lachen en dan stilvallen omdat dat toch eigenlijk niet hoort als je ver-drietig bent… Hoe ga je om met zulke ongemakkelijke emoties? We praten erover door met elkaar. 
 • 9 juni 2020 - Man/vrouw in de rouw.
  Theo Hettema komt met ons praten over verschillen tussen mannen en vrouwen. Wat helpt ons om onszelf en een ander te begrijpen?
Resterende data 2020: 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. De thema’s van deze bijeenkomsten worden later nog bekendgemaakt.

Locatie: De Oase, Van Meursstraat 1
Tijd: 14.30 - 16.30 uur

Contactpersoon: Ds. Durkje Sikkema (06-5268 9566)
 
terug

Godly Play in de zomer

Speciaal voor de zomervakantie zijn er drie Godly Play-verhalen opgenomen.

> Klik hier om ze te bekijken

Lied van de maand

In de maand augustus luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: Amen van for KING & COUNTRY

Neurie je mee?  

Meditatie

Meditatie n.a.v. Handelingen 6 : 1b

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
(met verlof tot
medio augustus 2020)
Contact via Ingrid Blok (scriba)

Vierplek Kerk in Laak
Buurt– en kerkhuis De Oase
Van Meursstraat 1
2524 XN Den Haag
T 070-318 1690

Vierplek Marcuskerk
Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92
2533 JT Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina