20 mei 2019

Update Geloven in Moerwijk

‘Bij de pizzamiddag in de tuin van de Marcuskerk waar elke laatste zondag van de maand de buurt welkom is voor een praatje en zelfgebakken pizza. En vandaag ook verjaardagstaart. Indrukwekkend wat de vrijwilligers hier in de wijk voor elkaar hebben weten te boksen! #moerwijk’
Dit citaat komt van het twitteraccount van een Haagse politicus die de onze maandelijkse pizza-avond bezocht. De pizza-avond is een van onze vaste activiteiten.
Elke laatste zondag van de maand gaat het pizzateam rond half drie aan de slag om de voorbereidingen te treffen voor de pizza-avond. In de Marcustuin wordt de houtgestookte pizza-oven aangestoken. In de keuken van het Marcushuis wordt deeg gekneed, groente gesneden, tomatensaus gemaakt, soep gekookt en vaak nog wat lekkers gebakken. Om half vijf start het feest. Het deeg is gerezen en de oven is goed warm. Het pizza bakken kan beginnen. 
De bezoekers komen de tuin binnen wandelen. Sommigen blijven buiten staan kletsen in de tuin, maar anderen lopen direct door naar binnen om hun naam op de pizza-lijst te schrijven, omdat zij graag een pizza willen maken. Vaak zijn er naast de vaste kern ook nieuwe bezoekers: buurtgenoten die uitgenodigd zijn door vaste bezoekers, toevallige passanten, nieuwsgierige politici en mensen die van het pizza-feest hebben gehoord en dit weleens met eigen ogen willen zien.
Binnen worden de pizza’s voorbereid: deeg uitrollen (niet te dik, maar ook niet te dun), de tomatensaus gaat er op en de pizza’s worden belegd met groente, vlees, vis en natuurlijk kaas en dan kan de pizza in de oven. En dan is er het magische moment: de pizza is klaar! Wie de pizza heeft gemaakt, brengt hem trots naar binnen, snijdt hem in stukken, mag uitdelen en er natuurlijk zelf ook van proeven. 
Op een pizza-avond worden heel veel pizza’s gebakken en met elkaar gedeeld. We genieten met elkaar van het lekkere eten en de gezelligheid. Het is altijd bijzonder om te zien dat samen eten zo verbindt. En wilt u/ jij dit ook eens meemaken? Van harte welkom op de laatste zondag van de maand om 16.30 uur.

Hartelijke groet van Geloven in Moerwijk,
Willemijn Terlouw
 
terug

Agenda

DinsdagAvondKring (DAK)

di 23 apr 2024 om 19:00 uur

Gebedsgroep

di 23 apr 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 25 apr 2024 om 18:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina