Tafel van Hoop: samen eten met een bite

Na drie jaar experimenteren in Den Haag en door het land is de Tafel van Hoop klaar om op andere plekken gebruikt te worden. De Tafel van Hoop is een nieuw ritueel rondom eten, breken en delen. Het leven van alledag komt in een feestelijk maaltijdprogramma samen met oude verhalen en rituelen. 

16 januari 2019 ging de website www.Tafelvanhoop.nl de lucht in en in 2019 geven Stek Den Haag en een aantal partners twaalf Tafels weg, om zo eettafels in het land te heroveren als een plek van betekenis, verdieping en echte ontmoeting. 

Projectleider van de Tafel en pionier Jonatan Bartling: “Openhartige ontmoetingen zijn niet vanzelfsprekend, we moeten er ruimte voor maken. Ik zoek naar plekken waar we kunnen delen wat ons ten diepste bezighoudt en zo ontdekken wat ons verbindt. Derk Stegeman zocht bij Stek al langer ruimte om buiten de kerk te experimenteren met verhalen en rituelen, zoals die rond de eucharistie. Zo ontstond de Tafel van Hoop. Het is een zoektocht naar wat het betekent om ‘te breken en te delen’, in ons eigen leven en in ons samenleven. In en rond de kerk zoekt iedereen naar nieuwe manieren van verdieping en naar ontmoeting met nieuwe doelgroepen. De Tafel biedt kant-en-klare programma’s voor gemeenten, pioniersplekken, eetprojecten en andere groepen. Elke Tafel heeft een eigen verhaallijn en thema. Door tekst en muziek, oefening, ritueel en gespreksvragen kan een verhaal gaan resoneren.” 

Op www.Tafelvanhoop.nl vind je alles wat je nodig hebt om je eigen Tafel van Hoop te creëren. Je kunt kiezen voor een van de kant-en-klare Tafels, of een Tafel organiseren rond een eigen thema, met een doe-het-zelf handleiding. 

Voor meer inlichtingen: Jonatan Bartling, projectleider Tafel van Hoop. Tel. 06 4851 9000
 
terug

Agenda

Buurtkoffie

04 dec 2020 om 14.00 uur

Kerkdienst (Marcuskerk) - 2e advent - vooraf inschrijven verplicht

06 dec 2020 om 10.00 uur

Liturgische bloemschikking tijdens advent

Uitleg bij de liturgische bloemschikking in de Marcuskerk


God met ons

Meditatie door ds. Jantine Veenhof over God met ons - over een toekomst die groter is dan het verleden

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof

Vierplek Kerk in Laak (Oase)
Van Meursstraat 1, Den Haag
T 070-318 1690

Vierplek Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina

Adventskalender