Creatieve coaches gezocht!

Al ruim 20 jaar helpt ‘Over de Drempel’ mensen met een te volle woning om hun huis op te ruimen. Vaak hebben zij ook een psychische beperking. Over de Drempel zoekt vrijwillige coaches die met geduld en aandacht mensen helpen hun overvolle woning te ordenen en weer beter voor zichzelf te zorgen.

Vrijwilligers bezoeken deze mensen één keer per week een dagdeel. Het werk is interessant, zinvol en uitdagend. ‘Over de Drempel’ zoekt coaches die goed kunnen luisteren, geduldig zijn, houden van een uitdaging en om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan doorsnee.
Zij krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties. Vrijwilligers ontvan-gen een onkostenvergoeding en zijn verzekerd. Jaarlijks is er een training, een uitje en een etentje.
Het gaat om 1-op-1 bezoekwerk, waarbij we in deze coronaperiode goed zicht houden op veilige omstandigheden tijdens het bezoekwerk, zowel voor vrijwilligers als cliënten.
‘Over de Drempel’ werkt met vrijwilligers die elkaar steunen en met elkaar meedenken in de intervisiebijeenkomsten. Vrijwilligers krijgen begeleiding van professionele hulpverleners van Meldpunt Bezorgd.

Als het je wat lijkt of meer informatie wilt, neem dan contact op met:
Jan Grotendorst, T 070 318 1616, jgrotendorst@stekdenhaag.nl.
Zie ook www.stekdenhaag.nl/overdedrempel.

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

01 aug 2021 om 10.00 uur

Kerkdienst (vooraf inschrijven)

08 aug 2021 om 10.00 uur

Startvierdaagse Kinderwinkel

Klaar voor de start!? Bekijk het programma van de Startvierdaagse in de Kinderwinkel, dinsdag 24 augustus t/m zaterdag 28 augustus

Aanmelden kerkdiensten augustus

Met het formulier op onze website kunt u voor uw huishouden aangeven welke kerkdiensten u in augustus wilt bijwonen. Als u geen reactie ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat u welkom bent in de Marcuskerk met het aantal personen dat voor de betreffende kerkdienst is ingeschreven. We sturen alleen nog een reactie op de inschrijving als uw huishouden NIET naar de kerk kan komen.

In de maand augustus luisteren we in de Marcuskerk als kinderlied: 'Als je dorst hebt'.

Neurie je mee?

Een paleis in de tijd

Meditatie n.a.v. Genesis 2:2-3.
Door Rens de Ronde