Creatieve coaches gezocht!

Al ruim 20 jaar helpt ‘Over de Drempel’ mensen met een te volle woning om hun huis op te ruimen. Vaak hebben zij ook een psychische beperking. Over de Drempel zoekt vrijwillige coaches die met geduld en aandacht mensen helpen hun overvolle woning te ordenen en weer beter voor zichzelf te zorgen.

Vrijwilligers bezoeken deze mensen één keer per week een dagdeel. Het werk is interessant, zinvol en uitdagend. ‘Over de Drempel’ zoekt coaches die goed kunnen luisteren, geduldig zijn, houden van een uitdaging en om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan doorsnee.
Zij krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties. Vrijwilligers ontvan-gen een onkostenvergoeding en zijn verzekerd. Jaarlijks is er een training, een uitje en een etentje.
Het gaat om 1-op-1 bezoekwerk, waarbij we in deze coronaperiode goed zicht houden op veilige omstandigheden tijdens het bezoekwerk, zowel voor vrijwilligers als cliënten.
‘Over de Drempel’ werkt met vrijwilligers die elkaar steunen en met elkaar meedenken in de intervisiebijeenkomsten. Vrijwilligers krijgen begeleiding van professionele hulpverleners van Meldpunt Bezorgd.

Als het je wat lijkt of meer informatie wilt, neem dan contact op met:
Jan Grotendorst, T 070 318 1616, jgrotendorst@stekdenhaag.nl.
Zie ook www.stekdenhaag.nl/overdedrempel.

ONLINE Kerkdienst

31 jan 2021 om 10.00 uur

ONLINE Kerkdienst

07 feb 2021 om 10.00 uur

Blad 'Kerk in Den Haag' online

Het februari-nummer van Kerk in Den Haag is nu ook online beschikbaar. Lees hier het blad digitaal.

Liederen en foto’s gezocht!

Hoe blijf jij geestelijk fit in deze coronatijd en welk lied wil je horen in de dienst van 31 januari? Geef het door aan Jantine!

Buurtgemeente Kerk in Laak

Vanaf 1 januari 2021 gaat de vierplek Kerk in Laak, die onderdeel was van wijkgemeente De Drieklank, als 'Buurtgemeente Kerk in Laak' verder.

Vrede en alle goeds

Meditatie door ds. Jantine Veenhof.
Sta eens even stil, vouw je handen en open je hart: Vrede en alle goeds.