Creatieve coaches gezocht!

Al ruim 20 jaar helpt ‘Over de Drempel’ mensen met een te volle woning om hun huis op te ruimen. Vaak hebben zij ook een psychische beperking. Over de Drempel zoekt vrijwillige coaches die met geduld en aandacht mensen helpen hun overvolle woning te ordenen en weer beter voor zichzelf te zorgen.

Vrijwilligers bezoeken deze mensen één keer per week een dagdeel. Het werk is interessant, zinvol en uitdagend. ‘Over de Drempel’ zoekt coaches die goed kunnen luisteren, geduldig zijn, houden van een uitdaging en om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan doorsnee.
Zij krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties. Vrijwilligers ontvan-gen een onkostenvergoeding en zijn verzekerd. Jaarlijks is er een training, een uitje en een etentje.
Het gaat om 1-op-1 bezoekwerk, waarbij we in deze coronaperiode goed zicht houden op veilige omstandigheden tijdens het bezoekwerk, zowel voor vrijwilligers als cliënten.
‘Over de Drempel’ werkt met vrijwilligers die elkaar steunen en met elkaar meedenken in de intervisiebijeenkomsten. Vrijwilligers krijgen begeleiding van professionele hulpverleners van Meldpunt Bezorgd.

Als het je wat lijkt of meer informatie wilt, neem dan contact op met:
Jan Grotendorst, T 070 318 1616, jgrotendorst@stekdenhaag.nl.
Zie ook www.stekdenhaag.nl/overdedrempel.

Kerkdienst - Hemelvaartsdag

do 26 mei 2022 om 10.00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 26 mei 2022 om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)

Even voorstellen: waarnemend predikant

Vanaf half mei tot eind september is Dirk-Jan Thijs de tijdelijk predikant in verband met het zwangerschaps- en bevallingsverlof van ds Jantine Veenhof.

Dominee Jantine Veenhof is met zwangerschaps- en bevallingsverlof tot eind september. Haar waarnemer is Dirk-Jan Thijs. Bereikbaar via dirk-jan.thijs@pg-dedrieklank.nl. Gemeenteleden rond de 'Marcuskerk' kunnen bij pastorale vragen ook Emma Moerman of Gerrit van de Velde benaderen.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313