Bijbelkringen 25-45’ers

Dit zijn groepen van ongeveer 10 personen die met elkaar gesprekken voeren naar aanleiding van een stuk of thema uit de Bijbel. Ze staan open voor iedereen van binnen en buiten de wijkgemeente die zich met anderen wil verdiepen in de Bijbel. Gezelligheid en saamhorigheid gaan daarmee hand in hand. De kringen worden gehouden bij deelnemers thuis (of online). De leeftijd van de deelnemers varieert van 25 tot 45 jaar.

DinsdagAvondKring (DAK)
Frequentie: 1x per maand (incl. mogelijkheid vooraf mee te eten)
Thema bijbelkring: samen te bepalen aan begin van het seizoen
Contactpersoon: Koos Verhage

WoensdagAvondKring (WAK)
De WAK zou ook wel Lectio Divinakring kunnen heten, want we hebben met elkaar ontdekt dat deze vorm van biddend bijbellezen ons erg aanspreekt, verrast en opbouwt. Lectio Divina is in het klooster ontwikkeld en kun je zien als ‘slow reading’, langzaam lezen. Zó lezen dat de woorden echt binnenkomen. In een sfeer van aandachtigheid, met het oog op welk bijbelgedeelte je raakt en dat -soms heel persoonlijk- met elkaar delen.

We zoeken nog nieuwe leden! Spreekt Lectio Divina je aan? Kom dan vooral een keer meekringen. Elke kringt staat op zichzelf.

Frequentie: 1x per drie weken (incl. mogelijkheid vooraf mee te eten)
Thema bijbelkring: wisselende bijbelgedeeltes (Lectio Devina)
Contactpersoon: Jorinde Oudenaarden
Het tijdschrift Volzin besteedde in juli 2019 een themanummer aan 'Op adem komen'. De woensdagavondkring is daarvoor geïnterviewd en dat leverde een mooi artikel op over Lectio Divina in de praktijk.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier het artikel.

Kerkdienst - Hemelvaartsdag

do 26 mei 2022 om 10.00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 26 mei 2022 om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)

Even voorstellen: waarnemend predikant

Vanaf half mei tot eind september is Dirk-Jan Thijs de tijdelijk predikant in verband met het zwangerschaps- en bevallingsverlof van ds Jantine Veenhof.

Dominee Jantine Veenhof is met zwangerschaps- en bevallingsverlof tot eind september. Haar waarnemer is Dirk-Jan Thijs. Bereikbaar via dirk-jan.thijs@pg-dedrieklank.nl. Gemeenteleden rond de 'Marcuskerk' kunnen bij pastorale vragen ook Emma Moerman of Gerrit van de Velde benaderen.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313