AlleenCafé

'Mijn vader is net overleden. Nu ga ik weer aan het werk en mijn teamleider begint gelijk over de doelstellingen voor het nieuwe jaar. Ik merk dat ik daar niet enthousiast bij word, alsof er een doffe deken ligt over al mijn gevoelens. Is dat normaal of moet ik nou naar de dokter?' 

Wanneer ik dit hoor, denk ik: wat is het toch belangrijk dat we een AlleenCafé hebben, dat er een plek is waar je kunt horen dat rouw niet vreemd is, met alles wat je daarbij voelt en denkt, en dat je niet zomaar mee hoeft te gaan in het tempo dat andere mensen van je vragen. 
Daarom is er AlleenCafé, middagen met informatie en ontmoeting voor mensen met rouw, iedere tweede dinsdagmiddag van de maand van half drie tot half vijf in de Oase. Het mooie van het AlleenCafé is, dat je tot niets verplicht bent. Je kunt één keer komen, of iedere maand: altijd welkom! 

In de zomermaanden hebben we gesproken over wat de coronacrisis met ons doet en bij ons oproept als het gaat om rouwen. Op dinsdagmiddag 8 september hebben we een gezellig middag. Iedereen die komt wordt uitgenodigd om iets lekkers mee te nemen (zoet of hartig). Dat delen we met elkaar (maar je mag ook je wat je meeneemt zelf opeten als je dat vertrouwder en veiliger vindt). Ondertussen zorgen we voor mooie teksten en luistermuziek over het thema Liefde. 

Draag je rouw met je mee en valt je dat soms of vaak moeilijk? Weet je welkom bij het AlleenCafé. 

Resterende data 2020: 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. De thema’s van deze bijeenkomsten worden later nog bekendgemaakt.

Locatie: De Oase, Van Meursstraat 1
Tijd: 14.30 - 16.30 uur

Contactpersoon: Ds. Durkje Sikkema (06-5268 9566)
 
terug

Agenda

Buurtkoffie

04 dec 2020 om 14.00 uur

Kerkdienst (Marcuskerk) - 2e advent - vooraf inschrijven verplicht

06 dec 2020 om 10.00 uur

Liturgische bloemschikking tijdens advent

Uitleg bij de liturgische bloemschikking in de Marcuskerk


God met ons

Meditatie door ds. Jantine Veenhof over God met ons - over een toekomst die groter is dan het verleden

> Meer nieuws

Contact

Predikant
Jantine Veenhof

Vierplek Kerk in Laak (Oase)
Van Meursstraat 1, Den Haag
T 070-318 1690

Vierplek Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

> Contactpagina

Adventskalender