Bijbelkringen 25-45’ers

Dit zijn groepen van ongeveer 10 personen die met elkaar gesprekken voeren naar aanleiding van een stuk of thema uit de Bijbel. Ze staan open voor iedereen van binnen en buiten de wijkgemeente die zich met anderen wil verdiepen in de Bijbel. Gezelligheid en saamhorigheid gaan daarmee hand in hand. De kringen worden gehouden bij deelnemers thuis.

Filmkring

Tijdens de filmkring bekijken en bespreken we gezamenlijk een film. Dit leidt vaak tot mooie en soms persoonlijke gesprekken over geloof, samenleving en ethiek. Iedereen van binnen of buiten de wijkgemeente is van harte welkom op één of meer van de volgende vrijdagavonden.

Schilder je favoriete Bijbelverhaal

In twee avonden maken we ieder een schilderij op Canvas. U of jij kiest een Bijbelverhaal, bijbels onderwerp, figuur en legt het vast op het witte doek.

Week van een goed gesprek

Naar aanleiding van het thema van de startzondag “Een goed gesprek” organiseert de werkgroep pastoraat twee keer een bijzondere week van ontmoeting en gesprek.
De eerste week is de week van 10 - 16 november 2019 en de tweede is de week van 14 – 20 juni 2020.

Kerstviering senioren

Feestelijke kerstviering voor senioren, met vooraf een lunch.

Alle oudere gemeenteleden zijn van harte uitgenodigd.

Oasegebed

Iedere woensdagavond (behalve op feestdagen) om 19.10 uur is er Oasegebed. In samenwerking met andere kerken (Kerk in Laak) bidden we voor de buurt en voor elkaar. Het adres is: De Oase, Van Meursstraat 1.

Ontmoetingsmiddag voor senioren

Onder het genot van koffie/thee met elkaar praten over een onderwerp. Iedere maand hebben we een ander onderwerp.

Ouderenvakantieweek

Al meer dan 25 jaar is er een groepje enthousiaste vrijwilligers uit de wijkgemeente actief in het organiseren van een vakantieweek. Een week waarin we doen wat we zelf kunnen en een beetje hulp krijgen waar dat nodig is.

Godly Play in de Kinderwinkel

Elke derde zaterdag van de maand is er in de Kinderwinkel Godly Play, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Er wordt dan op een spelende manier een Bijbelverhaal verteld.

Samen de Bijbel lezen met de GKIN

Iedere eerste vrijdagochtend van de maand wordt er samen met de GKIN een Bijbelkring georganiseerd voor Nederlands sprekende senioren, geleid door ds. Tjahjadi. Mensen van verschillende kerkelijke achtergrond ontmoeten elkaar rond de Bijbel.

Gespreksgroep met open Bijbel

Iedere tweede maandagmiddag van de maand is er een bijbelgespreksgroep, waarbij we met elkaar de Bijbel lezen en daarover doorpraten. Het maakt daarbij niet uit hoeveel Bijbelkennis je hebt, ook hoef je geen perfecte gelovige te zijn. Kortom, er zijn geen voorwaarden om deel te mogen nemen. Ook als je gewoon wilt komen luisteren naar wat anderen zeggen, is dat helemaal prima.

Cantorij

De cantorij is een zanggroep van ongeveer 15 personen. De cantorij verleent ongeveer eens in de maand medewerking aan een kerkdienst in De Oase of elders. Er worden een- tot vierstemmige liederen gezongen, vaak uit nieuw kerkliedrepertoire. De enthousiaste dirigent Pim Roos weet iedereen daarin mee te krijgen, ook wie niet zo geschoold is of geen bladmuziek kan lezen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Dagje uit met Aad

Een dagje uit met Aad, deze dagtocht is voor iedereen die mee wil. Vanuit de Marcuskerk rijdt Aad naar een nader te bepalen locatie. Hiervoor geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Er kunnen maximaal 8 personen mee in de bus.

Buurtmaaltijd

Eens in de maand is er op maandagavond een buurtmaaltijd in De Oase. Vrijwilligers koken een lekker driegangenmenu. De maaltijd is een gezellige mogelijkheid om mensen te leren kennen en bekenden te ontmoeten. I.v.m. de inkopen graag van tevoren opgeven.

Buurtkoffie

Iedere vrijdagmiddag is er een open inloop in De Oase, waar twee gastvrouwen/-heren van de wijkgemeente de bezoekers ontvangen met thee, koffie, iets lekkers, gezelligheid en een luisterend oor. Een leuke gelegenheid om medebewoners uit de wijk te ontmoeten of gewoon eens even onder de mensen te zijn.

AlleenCafé

‘Omdat rouwen en verder gaan een hele klus is.’ Daarom wordt elke tweede dinsdagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur het AlleenCafé gehouden in De Oase. Het Alleen Café is een open inloop voor mensen met rouw, of het nu lang geleden is of recent. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning en informatie over rouwen.

Zomermaaltijd

Gezellig samen eten in de Marcuskerk. Iedereen is welkom! Wij zorgen voor het eten, zorgt u voor de gezelligheid?

U dient wel zelf te zorgen voor vervoer naar de kerk, en uiteraard ook weer naar huis. Vooraf aanmelden verplicht!

In de maand juli zingen we in de Marcuskerk als kinderlied: Liedje van Verlangen van Elly & Rikkert.

Neurie je mee?

Meditatie n.a.v. Handelingen 6 : 1b