Bijbelkringen 25-45’ers Bijbelkringen 25-45’ers
Dit zijn groepen van ongeveer 10 personen die met elkaar gesprekken voeren naar aanleiding van een stuk of thema uit de Bijbel. Ze staan open voor iedereen van binnen en buiten de wijkgemeente die zich met anderen wil verdiepen in de Bijbel. Gezelligheid en saamhorigheid gaan daarmee hand in hand. De kringen worden gehouden bij deelnemers thuis.
 
lees meer »
 
Filmkring Filmkring
Tijdens de filmkring bekijken en bespreken we gezamenlijk een film. Dit leidt vaak tot mooie en soms persoonlijke gesprekken over geloof, samenleving en ethiek. Iedereen van binnen of buiten de wijkgemeente is van harte welkom op één of meer van de volgende vrijdagavonden.

 
lees meer »
 
Schilder je favoriete Bijbelverhaal Schilder je favoriete Bijbelverhaal
In twee avonden maken we ieder een schilderij op Canvas. U of jij kiest een Bijbelverhaal, bijbels onderwerp, figuur en legt het vast op het witte doek.
lees meer »
 
Week van een goed gesprek Week van een goed gesprek
Naar aanleiding van het thema van de startzondag “Een goed gesprek” organiseert de werkgroep pastoraat twee keer een bijzondere week van ontmoeting en gesprek.

De eerste week is de week van 10 - 16 november 2019 en de tweede is de week van 14 – 20 juni 2020.
 
lees meer »
 
Kerstviering senioren Kerstviering senioren
Feestelijke kerstviering voor senioren, met vooraf een lunch.

Alle oudere gemeenteleden zijn van harte uitgenodigd.
lees meer »
 
Senorenviering lijdenstijd Senorenviering lijdenstijd
Wijding die in het teken staat van de voorbereiding op het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. Voorafgaand aan deze wijding is er een broodmaaltijd. Alle oudere gemeenteleden zijn van harte uitgenodigd.
lees meer »
 
Oasegebed Oasegebed
Iedere woensdagavond (behalve op feestdagen) om 19.10 uur is er Oasegebed. In samenwerking met andere kerken (Kerk in Laak) bidden we voor de buurt en voor elkaar. Het adres is: De Oase, Van Meursstraat 1.
lees meer »
 
Ontmoetingsmiddag voor senioren Ontmoetingsmiddag voor senioren
Onder het genot van koffie/thee met elkaar praten over een onderwerp. Iedere maand hebben we een ander onderwerp.
lees meer »
 
Ouderenvakantieweek Ouderenvakantieweek
Al meer dan 25 jaar is er een groepje enthousiaste vrijwilligers uit de wijkgemeente actief in het organiseren van een vakantieweek. Een week waarin we doen wat we zelf kunnen en een beetje hulp krijgen waar dat nodig is.

 
lees meer »
 
High tea met Hemelvaartsdag High tea met Hemelvaartsdag
Na de kerkdienst op Hemelvaartsdag organiseert de diaconie de inmiddels traditionele high tea. Er zijn diverse smaken thee en onder andere muffins, cake en taart, gebakken door gemeenteleden. Bij mooi weer zitten we in de tuin van het Marcushuis.
lees meer »
 
Godly Play in de Kinderwinkel Godly Play in de Kinderwinkel
Elke derde zaterdag van de maand is er in de Kinderwinkel Godly Play, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Er wordt dan op een spelende manier een Bijbelverhaal verteld.
 
lees meer »
 
Samen de Bijbel lezen met de GKIN Samen de Bijbel lezen met de GKIN
Iedere eerste vrijdagochtend van de maand wordt er samen met de GKIN een Bijbelkring georganiseerd voor Nederlands sprekende senioren, geleid door ds. Tjahjadi. Mensen van verschillende kerkelijke achtergrond ontmoeten elkaar rond de Bijbel.
lees meer »
 
Gespreksgroep met open Bijbel Gespreksgroep met open Bijbel
Iedere tweede maandagmiddag van de maand is er een bijbelgespreksgroep, waarbij we met elkaar de Bijbel lezen en daarover doorpraten. Het maakt daarbij niet uit hoeveel Bijbelkennis je hebt, ook hoef je geen perfecte gelovige te zijn. Kortom, er zijn geen voorwaarden om deel te mogen nemen. Ook als je gewoon wilt komen luisteren naar wat anderen zeggen, is dat helemaal prima.
 
lees meer »
 
Cantorij Cantorij
De cantorij is een zanggroep van ongeveer 15 personen. De cantorij verleent ongeveer eens in de maand medewerking aan een kerkdienst in De Oase of elders. Er worden een- tot vierstemmige liederen gezongen, vaak uit nieuw kerkliedrepertoire. De enthousiaste dirigent Pim Roos weet iedereen daarin mee te krijgen, ook wie niet zo geschoold is of geen bladmuziek kan lezen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden.
 
lees meer »
 
Dagje uit met Aad Dagje uit met Aad
Een dagje uit met Aad, deze dagtocht is voor iedereen die mee wil. Vanuit de Marcuskerk rijdt Aad naar een nader te bepalen locatie. Hiervoor geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Er kunnen maximaal 8 personen mee in de bus.
lees meer »
 
Buurtmaaltijd Buurtmaaltijd
Eens in de maand is er op maandagavond een buurtmaaltijd in De Oase. Vrijwilligers koken een lekker driegangenmenu. De maaltijd is een gezellige mogelijkheid om mensen te leren kennen en bekenden te ontmoeten. I.v.m. de inkopen graag van tevoren opgeven.
 
lees meer »
 
Buurtkoffie Buurtkoffie
Iedere vrijdagmiddag is er een open inloop in De Oase, waar twee gastvrouwen/-heren van de wijkgemeente de bezoekers ontvangen met thee, koffie, iets lekkers, gezelligheid en een luisterend oor. Een leuke gelegenheid om medebewoners uit de wijk te ontmoeten of gewoon eens even onder de mensen te zijn.
lees meer »
 
AlleenCafé AlleenCafé
‘Omdat rouwen en verder gaan een hele klus is.’ Daarom wordt elke tweede dinsdagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur het AlleenCafé gehouden in De Oase. Het Alleen Café is een open inloop voor mensen met rouw, of het nu lang geleden is of recent. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning en informatie over rouwen.
 
lees meer »
 
Zomermaaltijd Zomermaaltijd
Gezellig samen eten in de Marcuskerk. Iedereen is welkom! Wij zorgen voor het eten, zorgt u voor de gezelligheid?

U dient wel zelf te zorgen voor vervoer naar de kerk, en uiteraard ook weer naar huis. Vooraf aanmelden verplicht!
lees meer »