Gebedsgroep: Bid je mee?

Wekelijkse gebedsgroep.

Als de coronamaatregelen het toelaten, komen we fysiek bij elkaar. Het is ook altijd mogelijk om online aan te sluiten en mee te bidden. De dag waarop de gebedsgroep wordt gehouden, wisselt per maand. In de oneven maanden is de gebedsgroep op maandag en in de even maanden is de gebedsgroep op woensdag.  Dus maart 2022 is de gebedsgroep op maandag, in april is de gebedsgroep op woensdag.

Inloop vanaf 19.30u
Start: 20.00u

Locatie: Marcuskerk (stiltecentrum)

Migrantenbijbelgroep

Eén keer in de twee weken op woensdagavond is er migrantenbijbelgroep, vanaf 20.00 u. De groep start in september 2021.

Bijbelkringen 25-45’ers

Dit zijn groepen van ongeveer 10 personen die met elkaar gesprekken voeren naar aanleiding van een stuk of thema uit de Bijbel. Ze staan open voor iedereen van binnen en buiten de wijkgemeente die zich met anderen wil verdiepen in de Bijbel. Gezelligheid en saamhorigheid gaan daarmee hand in hand. De kringen worden gehouden bij deelnemers thuis.

Schilder je favoriete Bijbelverhaal

In twee avonden maken we ieder een schilderij op Canvas. U of jij kiest een Bijbelverhaal, bijbels onderwerp, figuur en legt het vast op het witte doek.

Sirkelslag

Sirkelslag is een spannend, interactief en creatief spel.

Sirkelslag Kids: 19 november 2021
Sirkelslag Young: datum nog niet bekend

High tea met Hemelvaartsdag

Na de kerkdienst op Hemelvaartsdag organiseert de diaconie de inmiddels traditionele high tea. Er zijn diverse smaken thee en onder andere muffins, cake en taart, gebakken door gemeenteleden. Bij mooi weer zitten we in de tuin van het Marcushuis.

Godly Play in de Kinderwinkel

Elke derde zaterdag van de maand is er in de Kinderwinkel Godly Play, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Er wordt dan op een spelende manier een Bijbelverhaal verteld.

Geloofskring

De geloofskring is een actieve kring die bijeenkomt bij deelnemers thuis. Centraal staat het gesprek over wat geloven betekent in ons dagelijks leven, bij de keuzes die we maken, de vragen die op ons afkomen en de manier waarop we geloven in ons gewone leven vormgeven.

Samen kaarten maken

Bij voldoende aanmeldingen wordt er in overleg een knutselavond gekozen. De kaarten worden gebruikt om oudere gemeenteleden te feliciteren.

Contactpersoon: Anneke Maljaars

Filmkring

Op dit moment is de filmkring, vanwege de coronamaatregelen, niet actief.

Tijdens de filmkring bekijken en bespreken we gezamenlijk een film. Dit leidt vaak tot mooie en soms persoonlijke gesprekken over geloof, samenleving en ethiek. Iedereen van binnen of buiten de wijkgemeente is van harte welkom. De filmkring wordt gehouden op vrijdagavond.

Tienerrestaurant Kinderwinkel

Wilt u ook meegenieten van de kookkunsten van de tieners uit Moerwijk? Kom dan eens eten in het tienerrestaurant. Elke donderdagavond om 17.30 uur opent het tienerrestaurant haar deuren.
Vooraf reserveren verplicht, uiterlijk dinsdag vooraf!

Kerkdienst - Hemelvaartsdag

do 26 mei 2022 om 10.00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 26 mei 2022 om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)

Even voorstellen: waarnemend predikant

Vanaf half mei tot eind september is Dirk-Jan Thijs de tijdelijk predikant in verband met het zwangerschaps- en bevallingsverlof van ds Jantine Veenhof.

Dominee Jantine Veenhof is met zwangerschaps- en bevallingsverlof tot eind september. Haar waarnemer is Dirk-Jan Thijs. Bereikbaar via dirk-jan.thijs@pg-dedrieklank.nl. Gemeenteleden rond de 'Marcuskerk' kunnen bij pastorale vragen ook Emma Moerman of Gerrit van de Velde benaderen.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313