Wake voor vluchtelingen: 19 juni

24 april 2021

Wake voor vluchtelingen: ontmoeting verandert.
Iedereen die in 2018/2019 iets van het intense en impactvolle kerkasiel voor de familie Tamrazyan in de Bethelkapel heeft meegemaakt, weet het: ontmoeting verandert.

Als je gevluchte mensen ontmoet, doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit, gastvrijheid. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land en de wereld anders zien. Diezelfde ontmoetingen doen ook iets met de mensen die hierheen gevlucht zijn, met ieders gevoel van waardigheid. Je gehoord en gezien voelen maakt veerkrachtig.

Voor de familie Tamrazyan kwam, na een onafgebroken kerkdienst van 97 dagen en nachten, een einde aan de onzekerheid ten aanzien van hun verblijf in ons land. Voor veel andere mensen is het laveren tussen hoop en vrees - helaas nog vaak veel te lang - de dagelijkse realiteit.

Met de jaarlijks terugkerende 24-uurs wake op Wereldvluchtelingendag staan we stil bij de nood van alle mensen die hun land zijn ontvlucht. Dit jaar gaat het om ‘ontmoetingen’ met deze mensen en de ‘veranderingen’ die deze ontmoetingen teweeg brengen. De Wake voor vluchtelingen bestaat vooral uit afwisselend korte vieringen, ervaringsverhalen en interviews.

Met kerken en mensen die ervaringen hebben met vluchtelingen komen we graag in contact om te kijken hoe we deze ervaringen een plek kunnen geven in het programma (graag melden bij info@wakevoorvluchtelingen.nl).
De wake in Bethel zal in ieder geval te volgen zijn via een livestream, waarvan de link te vinden is op www.wakevoorvluchtelingen.nl. Als er mensen fysiek aanwezig kunnen zijn, wordt dit later bekend gemaakt.

Van zaterdag 19 juni 2021 12.00 uur
tot zondag 20 juni 2021 12.00 uur
in het Buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30.

Kerkdienst - Hemelvaartsdag (vooraf inschrijven)

13 mei 2021 om 10.00 uur

Godly play

15 mei 2021 om 16.30 uur

Aanmelden kerkdiensten mei

Via het formulier op onze website kun je voor je huishouden aangeven welke kerkdiensten je in mei kunt en wilt bijwonen. Op basis van alle reacties maken wij een eerlijke verdeling en bevestigen voor elke zondag per e-mail wie wel (en misschien helaas niet) welkom is. Met het inschrijfformulier geef je dus je voorkeur aan, terwijl de bevestiging per e-mail bepaalt of je daadwerkelijk naar de kerk kunt komen.

Pinksteren in het raamkozijn

Meditatie door Rens de Ronde.