Prinsjesdagviering 15 september, online en op NPO2 te volgen

Den Haag, 10 september 2020

Ook dit jaar begint Prinsjesdag met een interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst waarin vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen hun boodschap voor parlement, regering en samenleving over het voetlicht brengen.
Wegens corona is de Prinsjesdagviering dit jaar alleen toegankelijk voor genodigden en is zij voor iedereen live te volgen vanaf 10.20 uur op NPO2 in een uitzending van KRO-NCRV en Human en op www.prinsjesdagviering.nl.

De Prinsjesdagviering op 15 september begint om 10.30 uur en heeft als thema ‘Geloof in vrijheid en vrede - draag je eigen steentje bij’. Misschien meer dan ooit kunnen regering, parlement en burgers inspiratie gebruiken om in deze ongekende crisis gericht te blijven op een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin vrijheden gewaarborgd zijn. Traditiegetrouw wonen leden van het kabinet, het parlement en het Haagse College de viering bij.

Onderdeel van de bijeenkomst zijn filmpjes waarin mensen vanuit de tien deelnemende religies en levensbeschouwingen vertellen hoe hun levensovertuiging hen inspireert om concreet gestalte te geven aan vrede en vrijheid.

Sinds 2000 organiseren twintig landelijke en Haagse religieuze en levensbeschouwelijke organisaties
gezamenlijk deze bijeenkomst. Een unieke samenwerking van humanisten, christenen, joden, moslims, hindoes, boeddhisten, sikhs, Brahma Kumaris, bahá'ís en soefi's. Een veelkleurig moment van bezinning bij de opening van het parlementaire jaar. Voor een bezielde democratie.

Bezinning in het stiltecentrum

02 dec 2020 om 09:30 uur

Oasegebed

02 dec 2020 om 19.10 uur