17 feb 2023


Petrus lanceert online veertigdagentijdkalender

16 februari 2023

Een druk leven en toch op zoek naar bezinning als voorbereiding op het feest van Pasen? Petrus, platform van de Protestantse Kerk in Nederland, lanceert een online veertigdagentijdkalender. De kalender daagt je uit om dagelijks even stil te staan en deze periode bewust te beleven. 

Inschrijven voor de online kalender kan gratis via petrus.protestantsekerk.nl/onlinekalender
Bekijk alvast een impressie van de kalender via deze link

Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een dagelijkse e-mail. Zij ontvangen dan elke dag een inspirerende bijbeltekst, korte overdenking en prikkelende video rechtstreeks in hun mailbox. Aan de online kalender werkten verschillende predikanten en theologen mee: Charlotte Inkelaar-de Mos, Jacco Overeem, Judith van den Berg-Meelis, Niels Gillebaard, Rianne van der Nagel-Meter, Sytze Ypma en Wim Beekman.

Uit liefde voor jou
Het thema van de kalender is dit jaar 'Uit liefde voor jou - ontvangen en delen'. We staan stil bij Jezus’ laatste avondmaal en zijn opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde voor ons, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben. In de vastentips bij elke week word je zowel uitgedaagd om heel concreet ergens van af te zien, als om bewust tijd en aandacht te schenken aan de mensen om je heen. 

terug

Agenda

DinsdagAvondKring (DAK)

di 28 mei 2024 om 19:00 uur

Gebedsgroep

di 28 mei 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 30 mei 2024 om 18:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina