24 mei 2024


Nieuws uit de Kinderwinkel

Putten
In de meivakantie zijn we weer naar Putten geweest met onze kinderen. We hebben erg genoten van het lekkere weer en de verschillende activiteiten die er waren uitgezet. Gedurende de dag hebben de kinderen kunnen ravotten op het springkussen, een cadeautje kunnen maken voor moederdag, zich kunnen laten schminken, boerengolf kunnen spelen, pannenkoeken kunnen eten en de hond kunnen aaien. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en we zijn erg dankbaar voor de fijne samenwerking die er al die jaren al is met de Andreaskerk. 

Boerendorp
Naast het uitje naar Putten, hebben we nog een leuke activiteit – in de buitenlucht – gedaan met onze tieners. Met een groepje tieners zijn we namelijk naar Boerendorp geweest in het Zuiderpark. Hier worden groenten verbouwd die vervolgens naar Kies! Sociale Supermarkt – een van onze zusterprojecten – gaan. De tieners hebben het een en ander geleerd over het hebben en bijhouden van een moestuin en mochten nieuwe slaplantjes planten en perspotjes met daarin snijbiet(zaden) maken die op een later moment geplant gaan worden. Hoewel het een andere activiteit was dan de activiteiten die we vaak in de vakanties ondernemen, vonden de deelnemende tieners het erg leuk. Sommigen van hen zouden het een volgende vakantie nog wel een keertje willen doen. 

5 koks in het tienerrestaurant
Op donderdag 23 mei kregen we hulp van IBS en Northern Trust en hadden we ineens 5 koks in het tienerrestaurant. Waar ze normaal gesproken in de financiële dienstverlening van betekenis zijn voor Stek, staken ze op deze donderdag de culinaire handen uit de mouwen om een lekker diner op tafel te zetten. Ik – Niels – heb erg genoten van de interactie tussen onze tieners en hun vrijwilligers. Voor de tieners was het een erg grappig beeld dat er een man binnenkwam in pak, die vervolgens aangaf te komen koken. (Uiteraard vond er een wisseling van outfit plaats voor het koken). 

Zomerkamp
In juni staat de tweede kampvergadering gepland en hopen we de laatste (gezamenlijke) voorbereidingen te treffen voor het zomerkamp. Het is leuk om te merken dat tussen de aanmeldingen ook een aantal aanmeldingen zitten van kinderen/tieners die dit jaar voor de eerste keer meegaan. Uiteraard bestaat de groep ook uit kinderen die al eerder mee zijn geweest. Nu juli steeds dichterbij komt zien we ook steeds meer uit naar het zomerkamp. 

Oproep tot gebed
Tot slot willen Monique en ik – Niels – ook een oproep doen om te bidden voor het werk in de Kinderwinkel. Niet omdat er problemen zijn, maar wel omdat we geloven dat het goed is om te bidden voor (ons werk in) de Kinderwinkel en voor de wijk. We willen jullie dan ook vragen om te bidden voor:
- Onze kinder- en tieneractiviteiten;
- Onze doelgroep (waarvan we weten dat er thuis problemen zijn);
- De voorbereidingen voor ons zomerkamp
Bedankt!

Hartelijke groet uit de Kinderwinkel, 
ook namens Monique, 
Niels
 
terug

Agenda

Gebedsgroep

di 18 jun 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 20 jun 2024 om 18:00 uur

Kerkdienst

zo 23 jun 2024 om 10:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina