Glas heropbouw Laakkerk gezocht

17 oktober 2021

Voor de herbouw van de in brand gestoken Laakkerk (Gereformeerd Den Haag Zuid) zijn omstreeks 1966 glazen met de beeltenis van deze kerk verkocht. Deze glazen droegen het opschrift ‘Schuldvrije Laakkerk’.
Dit bleek tijdens het inventariseren van het archief van deze kerk dat zich in de Marcuskerk bevond.

De papieren uit de Marcuskerk zijn vorig jaar overgedragen aan het College van Kerkrentmeesters van de Haagse Protestantse Gemeente en voor nader onderzoek overgebracht naar het archiefdepot dat zich naast de Abdijkerk bevindt.

Als archivaris van de Haagse Protestantse Gemeente wil ik graag in contact komen met oud gemeenteleden van de Laakkerk die zo’n glas in bezit hebben en dit zouden willen overdragen aan het archief.

Mocht er een glas van de Laakkerk, zoals hierboven omschreven, beschikbaar komen dan zal dit glas een plaats krijgen in de collectie bijzondere historische voorwerpen die worden bewaard in een hiervoor door de Haage Protestantse Gemeente gehuurde kluisruimte. Deze collectie bestaat onder meer uit avondmaalzilver; Statenbijbels en portretten.

Wanneer u een glas van de actie voor de Laakkerk heeft en dit wilt afstaan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Hans van Spanning
archivaris van de Haagse Protestantse Gemeente
Tel. 070-3251310; email: hvanspanning@ziggo.nl

Gebedsgroep

di 07 feb 2023 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 09 feb 2023 om 18:00 uur

zo 12 feb 2023 om 10:00 uur

Favoriet lied?

Heeft u een lied dat u graag tijdens de dienst wilt zingen? Laat het weten aan dominee Jantine Veenhof.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

(mailadres voor informatie over in- en uitschrijven)