25 jan 2022


Actie ‘Den Haag geeft warmte’ van start

24 januari 2022

Nu het dagelijks leven snel duurder wordt, vooral door de stijgende energieprijzen, starten Haagse organisaties een solidariteitsactie: Den Haag geeft warmte. Zij roepen mensen in Den Haag op om het bedrag van de compensatieregeling (gemiddeld zo’n 400 euro), of een deel daarvan, te doneren aan mensen die rond het sociaal minimum leven. Op woensdag 22 december trapten zij met wethouder Kapteijns de actie af. Daarbij maakte Fonds 1818 bekend dat zij de eerste 50.000 euro aan donaties zullen verdubbelen. 

‘Den Haag geeft warmte’ is een initiatief van Stek, voor stad en kerk, en de Protestantse Diaconieën van Den Haag en Scheveningen in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Doneren kan via stekdenhaag.nl/warmte waar meer informatie en ook een QR-code te vinden zijn.

Compensatie niet voldoende
Vooral mensen met een laag inkomen zullen het moeilijk krijgen de komende tijd. Zij hebben weinig of geen ruimte om prijsstijgingen op te vangen. De compensatie van ruim 400 euro voor alle huishoudens zal voor hen bij lange na niet voldoende zijn. Zelfs de extra compensatie voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum zal niet genoeg zijn. In navolging van kerken en organisaties elders in het land komt ook Den Haag daarom in actie. 
Wethouder Arjen Kapteijns: “Armoede in de regio kunnen we niet alleen oplossen, daarom ben ik zo blij met dit initiatief. Zo krijgen de klanten van Voedselbank Haaglanden wat meer ruimte in het boodschappenbudget. Ik hoop dat veel mensen aan deze oproep gehoor geven en een donatie doen om hun mede-Hagenaars te steunen.”

Oproep
Via een verlaging van de energiebelasting krijgt een gemiddeld huishouden 400 euro compensatie. Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie: “Veel mensen hebben deze meevaller niet nodig, maar voor anderen zal het onvoldoende zijn om rond te komen. Met deze actie willen we een beroep doen op de onderlinge solidariteit van mensen in onze stad. Doneer die vergoeding, of een deel daarvan, aan mensen die het hard nodig hebben. Iedere binnenkomende euro is het dubbele waard door de mooie actie van Fonds 1818.”
Het geld komt, in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, in de vorm van boodschappenbonnen terecht bij de mensen die ook in aanmerking komen voor een Voedselbankpakket. Stegeman: “Zo kunnen we zonder veel administratieve rompslomp de mensen bereiken om wie het gaat. We garanderen dat honderd procent van de opbrengsten bij deze mensen terecht komt.”

Voor meer informatie over de actie ‘Den Haag geeft warmte’ (www.stekdenhaag.nl/warmte) kunt u contact opnemen met Betsy Schouten, bschouten@stekdenhaag.nl, tel. 070 318 16 44.
 
terug

Agenda

Gebedsgroep

di 16 jul 2024 om 20:00 uur

Kerkdienst

zo 21 jul 2024 om 10:00 uur

Italiaans lunchbuffet (vooraf aanmelden)

di 23 jul 2024 om 12:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina