2 juni: tienerdienst met kinderkoor uit Oeganda (Marcuskerk)

Deze dienst wordt georganiseerd met de tieners van de Marcuskerk. In deze tienerdienst zingt Kinderkoor UP4S. Het wordt een bijzondere dienst. De tieners denken mee in de voorbereiding, kiezen zelf het thema en zullen allerlei taken vervullen in de dienst. Met het Oegandees Kinderkoor erbij zullen we deze ochtend ook zeker swingen! Ben je er ook bij?!

Locatie: Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag
Tijdstip: 10.00 uur  - 11.30 uur

Voorganger: ds. Jantine Veenhof, wijkpredikant

Filmpjes van UP4s zijn te bekijken via deze link.

Filmpje 1:
In het eerste filmpje is een interview met Sylvia Mbabazi, één van de founders, te zien. Sylvia heeft het scholenproject en de kinderen al jarenlang in haar hart gesloten en zet zich volledig in voor de projecten daaraan verbonden. De scholen functioneren uitstekend en krijgen een hoge ranking v.w.b. prestaties van het Oegandese Ministerie van Onderwijs.

Filmpje 2:
Het tweede filmpje, getiteld ‘een goede school is goud waard’ geeft een mooie impressie van de scholen die onder supervisie van de lokale staf UP4S dagelijks een kleine 700 kinderen onderwijs geven.

Filmpje 3:
Het derde filmpje (midden) laat prachtig zien hoe het koor zingt en performance geeft. In het echt is het vanzelfsprekend nog veel inspirerender…!

Filmpje 4:
In het vierde filmpje is te zien hoe in het kader van de beroepsvaardigheidslessen practicum de (stapel)bedden worden gemaakt waarop kinderen die intern verblijven, kunnen slapen. Op dit moment zijn er vanwege een grote toename van het aantal aanmeldingen van (kansarme) kinderen zo’n 150 extra bedden (en matrassen en lakens) nodig.

Filmpje 5:
Het vijfde filmpje is een ontroerend portret van een leerling. Zijn naam is Joshua en hij vertelt een deel van een verhaal dat de organisatie erg raakte.

Het filmmateriaal is vorig voorjaar door Egbert Fokkema en Albert Boscha (EYMO Beeldcommunicatie te Amersfoort) opgenomen in Rwanda en daarna gemonteerd.

ONLINE Kerkdienst

31 jan 2021 om 10.00 uur

ONLINE Kerkdienst

07 feb 2021 om 10.00 uur

Blad 'Kerk in Den Haag' online

Het februari-nummer van Kerk in Den Haag is nu ook online beschikbaar. Lees hier het blad digitaal.

Liederen en foto’s gezocht!

Hoe blijf jij geestelijk fit in deze coronatijd en welk lied wil je horen in de dienst van 31 januari? Geef het door aan Jantine!

Buurtgemeente Kerk in Laak

Vanaf 1 januari 2021 gaat de vierplek Kerk in Laak, die onderdeel was van wijkgemeente De Drieklank, als 'Buurtgemeente Kerk in Laak' verder.

Vrede en alle goeds

Meditatie door ds. Jantine Veenhof.
Sta eens even stil, vouw je handen en open je hart: Vrede en alle goeds.