12 nov 2019


15 december - uitvoering Loflied der verzoening

foto genomen in Den Bosch door William van der VoortHet reconcilation Magnificat is een modern Magnificat dat op unieke wijze de aloude band tussen de wereldgodsdiensten Islam, Christendom en Jodendom uitlicht en bekrachtigt. een verzoenende lofzang als handreiking aan de wereldreligies. Een wereld in verwachting van een hoopvolle toekomst.

Het werk is een monumentale toonzetting van drie gelijkwaardige ‘cantica' uit drie wereldgodsdiensten: de lofzang van Hanna (Joods), de lofzang van Maria (christelijk) en Soera 87 (Islam) . In zijn compositie bouwt Kris Oelbrandt deze oeroude liedteksten om tot een meditatieve klankkathedraal waarin woorden en muziek een inspirerende dialoog aangaan. Een indrukwekkende totaalervaring voor sopraan, alt, bariton, kamerkoor en instrumentaal kwartet.

 "Drie solisten vertegenwoordigen drie godsdiensten en verenigen zich op het podium. Kijk naar de wereld: er heerst onbegrip, er is nogal wat dat moet worden verzoend.” (Kris Oelbrandt in Trouw 'Componeren is een soort bidden')
 
Reconciliation Magnificat (Loflied der Verzoening) wordt op Zondag 15 december  in het Theater aan het Spui uitgevoerd door het Dudok Quartet, Capella Brabant met de solisten Katrien Baerts, Elsbeth Gerritsen en Mattijs van de Woerd. 

Voor de voorstelling is er een maaltijd waarvoor u kunt reserveren. Het programma wordt ingeleid door musicoloog en theoloog Martin M.J.  Hoondert. Na afloop van het concert kunt u deelnemen aan een gesprek met Marianne van Praag (Rabbijn Liberaal Joodse Gemeente Den Haag), David Schiethart (Predikant Protestantse Gemeente Den Haag), Robina Joemmanbaks (Ladjna Ima’illah, vrouwenvereniging Ahmadiyya Moslimgemeenschap), Prija Jaipal (Pandita Arya Samaj), Pandit Tewarie (Hindoecentrum Sewa Dhaam) en Derwisj A. Maddoe (Voorzitter Federatie Islamitische Organisaties) onder leiding van Henk Baars, wiens geheim is: Samenwerken.
 
Componist Kris Oelbrandt
Binnen de eigentijdse muziek van de Lage Landen neemt Kris Oelbrandt een werkelijk unieke positie in. Hij is actief als trappistenmonnik, maar ook als componist. Een dubbele roeping die de in België geboren Oelbrandt met grote gedrevenheid volbrengt en zijn leven en muziek vervullen. In Oelbrandts muziek hoor je klankschaduwen van componisten als Arvo Pärt en Olivier Messiaen, maar hij bewandelt wel zijn eigen spirituele pad. Oelbrandt werkte in het verleden vanuit de abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Momenteel is hij gevestigd in de abdij Orval in België. Zijn composities verlaten slechts op spaarzame momenten de kloostermuren, maar daar komt langzaam een kentering in. Zo spelen pianist Ralph van Raat en organist Jan Hage regelmatig zijn werken en heeft het koor Capella Brabant een speciale band met hem opgebouwd.

Kaartverkoop bij het Theater aan het Spui,  
 
terug

Agenda

Gebedsgroep

di 18 jun 2024 om 20:00 uur

Tienerrestaurant Kinderwinkel

do 20 jun 2024 om 18:00 uur

Kerkdienst

zo 23 jun 2024 om 10:00 uur

Contact

Predikant
Jantine Veenhof
T 070-406 1147

Marcuskerk
Jan Luykenlaan 92, Den Haag
T 070-388 6874

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Protestantse Gemeente 's-Gravenhage
RSIN 81 40 79 313

Lid worden (inschrijfformulier)

> Contactpagina