zondag 11 oktober 2020

Kerkdienst (Marcuskerk) - Heilig Avondmaal - vooraf inschrijven verplicht

Locatie: 
 Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag
Tijdstip: 
 10.00 uur  - 11.30 uur

Algemeen

  • Nb. Vooraf aanmelden verplicht. Houd de richtlijnen rondom corona in de gaten!
  • Voorganger: ds. Jantine Veenhof, wijkpredikant
  • Kinderoppas (0-3 jaar), kindernevendienst (4-10 jaar) en 11+-groep zijn aanwezig.
  • Na de dienst is er, bij goed weer, buiten gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee en fris.
  • De Marcuskerk is rolstoeltoegankelijk, voorzien van een lift en een ringleiding en geschikt voor het verblijf van mindervaliden. Er is een rolstoeltoilet aanwezig.

Over het Heilig Avondmaal
Het is al een tijdje geleden dat we als gemeente met elkaar het Heilig Avondmaal hebben gevierd. Door de coronatijd en de nieuwe opstelling in de kerk, hebben we na Witte Donderdag geen Heilig Avondmaal meer gevierd. 
De diakenen hebben samen met de kerkenraad gesproken over een goede en veilige vorm. Daarin hebben we een aantal mogelijkheden verkend. Hoewel we het allen fijn vinden dat u als gemeenteleden allemaal mee kunt doen met eten en drinken van het brood en de wijn, zien we toch praktische bezwaren door de maatregelen waar we ons door corona aan moeten houden. Zeker nu in deze tijd weer meer mensen besmet raken, willen we daar extra zorgvuldig mee omgaan.
Daarom is er besloten om tot het einde van het jaar het avondmaal voorin de kerk te vieren met alleen de predikant en de dienstdoende ouderling en diakenen. We zoeken dan wel een manier waarop we u als gemeenteleden ook in uw hart mee kunnen laten doen, door bijvoorbeeld gezamenlijk iets uit te spreken. Als u online meeviert, kunt u natuurlijk wel thuis meedoen. 
Als er weer meer ruimte is in de maatregelen en we weer wat gemakkelijker door de kerk kunnen lopen, hopen we in de toekomst naar een lopend avondmaal over te kunnen gaan. 
Ondanks de beperkingen en maatregelen hopen we toch een heel mooi Heilig Avondmaal te kunnen vieren op zondag 11 oktober. We hopen op uw begrip en suggesties en ideeën zijn altijd van harte welkom! ~ Jantine Veenhof

Collectes

terug